Microdermoabraziunea, desi acum este folosita si in cosmetica, este mai mult un tratament medical folosit fie pentru tratarea cicatricilor, fie pentru tenul sensibil, eliminarea ridurilor sau tratarea acneei etc. Insa aceasta tehnica trebuie practicata rar, cel mult o data pe an, ea avand efecte secundare cronice, precum ingrosarea pielii. De asemenea aceasta tehnica presupune eliminarea straturilor superficiale ale pielii care au rol protector atat impotriva infectiilor cat si fata de razele soalre. Astfel ca microdermoabraziuea presupune o serie de precautii dupa ce s-a apelat la aceasta.
3. Sapunul nu este benefic pentru piele
Acesta era cazul sapunurilor vechi ce erau obtinute prin combinatii de grasimi animale si vegetale. Sapunurile noi, cele fabricate in prezent, sunt majoritatea special concepute pentru a avea un bun efect antibacterian si totodata pentru a proteja pielea. Este foarte buna demachierea folosind sapunul si apa (prin spalare) si apoi, dupa o curatare si dezinfectare a tenului se poate aplica o crema hidratanta, antiiritanta etc, fata de curatarea cu ajutorul demachiantului. Daca va veti spala pielea si tenul folosind sapun si un buretel fin abraziv veti constata cum in timp de cateva luni majoritatea problemelor tenului si pielii dumneavoastra dispar, chiar si cosurile (a nu se confunda prezenta cosurilor cu acneea, ce presupune o infectare cu bacterii mult mai rezistente la substantele dezinfectante si antibiotice uzuale), mai putin ridurile.
4. Daca bei multa apa ai pielea mai frumoasa si mai hidratata
Daca organismul are nevoie de o anumita cantitate de apa pentru a functiona corect, surplusul nu va fi folosit decat pentru filtrarea renala, adica te va plimba mai des la toaleta.
5. Odata gasite, trebuie sa folosesti aceleasi produse cosmetice
Odata ce ai gasit cosmeticele care te ajuta sa te simti bine si sa ai o piele frumoasa, nu trebuie sa le mai schimbi. In realitate, cam la 2-3 ani, datorita proceselor de imbatranire, schimbarilor din viata, stres, nasteri, modificari hormonale etc. necesitatile pielii se schimba. Asadar, va trebui sa schimbi si produsele pe care le folosesti.
6. Trebuie sa folosim creme de protectie solara atunci cand ne expunem la soare
Pe de o parte este adevarat, pe de alta insa nu. Sa ne lamurim de ce. Soarele stimuleaza anumite celule din piele printre care si cele care incep formarea naturala a vitaminei D. Se formeaza o molecula premergatoare a vitaminei ce ajunge la rinichi, sufera anumite modificari, circula prin organism si in final ca vitamina D se instaleaza la nivlul celulelor intestinale unde deschide anumite canale ce permite absorbtia calciului din alimente in organism. Fara vitamina D aceasta absorbtie nu ar fi posibila. Concluzionand, expunerea la soare este deosebit de benefica, insa NU CEA EXCESIVA. Daca stiti ca aveti de gand sa ramanei o zi intreaga pe plaja sau aveti foarte multe drumuri de facut in aer liber intr-o zi torida este recomandata folosirea unei creme cu factor de protectie pentru a nu va arde pielea. Insa bronzul fara arsuri, cel sanatos, este deosebit de important pentru sanatatea organismului nostru, mai ales pentru femei care in general sunt predispuse la carente de calciu.
Un articol de Iulia Dibu
Sursa: Healthy.ro
Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:
Monturile, problema estetica si functionala
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice