IN ACEST ARTICOL:
Despre calitatile laptelui si efectele sale asupra pielii, femeile egiptene au aflat cu foarte mult timp in urma. Acestea utilizau laptele cald de magarita in toaleta zilnica, iar frumusetea delicata a pielii lor a devenit proverbiala. Haideti sa renuntam si noi, cel putin din cand in cand, la produsele cosmetice ce abunda in substante chimice si sa incercam tratmente naturiste pe baza de lapte sau derivate din lapte. Iata ce tratamente va propunem pentru frumusetea voastra:

Ne-am construit un adevarat ritual din ingrijirea de zi cu zi a tenului nostru. Produsele profesioniste care redau frumusetea pielii, diversele produse de machiaj ce ascund, corecteaza si remediaza micile imperfectiuni ale pielii, tratamentele inovatoare si sofisticate cu o mare putere de regenerare a celulelor se bucura din ce in ce mai multe de atentia noastra.

Cand aducem in discutie frumusetea si gingasia tenului, avem tendinta de a trece pe un plan secund terapiile naturiste. De ce? De ce le neglijam cand fac atat de mult bine tenului nostru? Despre calitatile laptelui si efectele sale asupra pielii, femeile egiptene au aflat cu foarte mult timp in urma. Acestea utilizau laptele cald de magarita in toaleta zilnica, iar frumusetea delicata a pielii lor a devenit proverbiala. Haideti sa renuntam si noi, cel putin din cand in cand, la produsele cosmetice ce abunda in substante chimice si sa incercam tratmente naturiste pe baza de lapte sau derivate din lapte. Iata ce tratamente va propunem pentru frumusetea voastra:

Laptele crud reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de reimprospatare a tenului si este indicat indeosebi in cazul tenului deshidratat sau a celui cu tendinta de ingrasare. Daca aveti un ten ce prezinta pori deschisi, il puteti sterge zilnic cu lapte crud in care ati adaugat in prelabil cateva picaturi de zeama de lamaie. Un ten deshidratat poate fi tratat prin stergerea acestuia de doua ori pe zi cu lapte crud. Laptele are un efect de calmare asupra tenului iritat. Cu laptele pe care l-ai fiert si l-ati racit, va puteti spala tenul zilnic, iar in apa cu care va clatiti strecurati putin bicarbonat.

Cunoscut atat pentru proprietatile sale de destindere a tesuturilor cat si pentru cele decongestionante, laptele poate fi inclus cu incredere ca ingredient de baza in mastile destinate ingrijirii faciale. In functie de tipul de ten pe care il aveti, puteti alege si masca. Daca aveti un ten normal sau uscat, incercati o masca din tarate de grau amestecate cu lapte si miere, iar daca tenul este gras, optati pentru o masca preparata din drojdie de bere, lapte si zeama de lamaie.

Unele probleme ale tenului precum aspectul lucios al tenului cauzat de sebumul in exces sau predispozitia spre acneee pot fi remediate prin impachetarile tenului cu iaurt. Iaurtul ajuta la cresterea aciditatii pielii, reducand bacteriile. Pielea isi recapata luminozitatea, este curatata si hidratata in acelasi timp. O alta masca recomandata pentru reducerea cantitatii de sebum secretata de piele este cea obtinuta prin amestecul unei linguri de branza de vaci proaspata cu o lingurita de smantana (cu un procentaj de grasimi scazut) si un sfert de lingurita de sare de lamaie.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri