Nu se spune in van ca amanuntele fac diferenta. Frumusetea unei femei are la baza o serie de detalii, insa unul peste care nu se poate trece cu vederea este pielea fina. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, mai inainte de toate trebuie sa venim de hac parului de prisos. Eliminarea parului nedorit a devenit insa un ritual care face parte din igiena corporala a fiecarei femei.
Despre metodele de epilare moderne si tradionale am discutat in articole anteriore. Un subiect mai delicat si discutat mai multe intre prietene ramane insa epilarea zonelor intime. Ceara, lama, epilatorul, etc., asupra carei metode de epilare trebuie sa ne oprim atunci cand ne referim la pielea exagerat de sensibila si vulnerabila din zona inghinala?In zona inghinala, o zona puternic vascularizata, radacina firului de par este de doua ori mai groasa decat pe picioare. Una peste alta, in aceasta zona, parul creste in directii diferite. O metoda prea dura pentru o piele prea sensibila poate duce la aparitia unor alergii, a unor pete rosiatice, a unor bubite rosii si poate chiar lasa cicatrici nedorite. Este bine de aceea, atunci cand te opresti asupra unei metode de epilare, sa stii care sunt avantajele si dezavantajele acesteia.
Una dintre metodele cele mai recomandate pentru aceasta zona ramane epilarea cu ceara. In timp, folosita in mod constant, ceara ajuta la rarirea firului de par. Riscul unei infectii dupa epilarea cu ceara a zonei inghinale este mai scazut decat dupa epilarea cu lama. In plus, dupa epilare, pielea ramane catifelata. Daca pielea devine iritata totusi, iar iritatiile nu se calmeaza in scurt timp, aplicati pe zona o compresa sterila imbibata cu o solutie formata din apa, aspirina tamponata si cateva picaturi de glicerina. Pentru a proteja pielea si pentru a nu resimti durerea atat de intens, inaintea epilarii cu ceara aplica pe piele un strat foarte subtire de pudra de talc.
Fereste-te insa de ceara fierbinte in cazul in care ai o circulatie dezechilibrata a sangelui sau anumite vase de sange plesnite. In aceasta situatie, se recomanda folosirea benzilor de ceara rece si evitarea lamei. O alta optiune ar mai fi crema depilatoare, insa efectul sau asupra firului de par este similar lamei. Acesta este indepartat doar la suprafata pielii, iar intr-un interval relativ scurt (sa spunem cateva zile) va incepe sa creasca la loc. Un sfat: indiferent de metoda folosita, te poti epila numai dupa ce in prealabil ai dezinfectat zona cu un produs special ce nu contine alcool decat intr-un procent foarte scazut.
O alta solutie pentru epilarea in zona inghinala o reprezinta indepartarea definitiva, prin electroliza sau laser. Epilarea definitiva cu lumina pulsata este un procedeu rapid si nedureros de reducere si eliminare a firelor de par.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară