Nu de putine ori prietenele ma intreaba daca imi doresc tinerete fara batranete. Cam da, imi doresc si nu vad nimic gresit in asta. Sa nu credeti ca am dus, insa, procesul de ingrijire corporala la statutul de obsesie, dar am grija sa acord in fiecare saptamana putin timp ritualului de infumusetare.
Sunt de parere ca inainte de orice, cel mai frumos vesmant al unei femei este o piele sanatosa si ingrijita.
Sunt sigura ca fiecare dintre voi are de la bunica sau de la mama o lista cu retete pe baza de ingrediente naturale, foarte eficiente.
Recunosc ca nu imi place foarte mult sa merg la shopping, dar daca ma lasi intr-un magazin de produse naturiste, ma simt ca "Alice in Tara Minunilor" si la plecare as luat tot cu mine.
Eu o voi impartasi cu voi lista mea si astept in schimb, sugestii de la voi.
Ulei de masline (40,27 lei), Ulei de canepa (37,36 lei), Miere de Manuka (), Ulei de cocos (89,00 lei), Ulei de argan (38.82 lei), Scortisoara (5.34 lei), Ceai verde (7,70 lei), Ceai de ghimbir (10,99 lei)
Gomaj cu cafea si ulei de masline, pentru o piele catifelata
De cativa ani, pentru gomaj folosesc doar un mix facut in casa, pe care il stiu de la mama si de care sunt mai mult decat multumita. Ai nevoie de 4 linguri de ulei de masline extravirgin, 2 linguri de cafea si o lingura de miere de albine. Cu pasta obtinuta te masezi pe intregul corp, inainte sa iesi din dus. Acesta ajuta la exfolierea pielii moarte, hidrateaza tenul uscat si amelioreaza semnele celulitei, pentru ca stimuleaza circulatia sangelui si elimina toxinele din tesut. Iti garantez ca te vei indragosti de acest remediu natural. Il recomand mereu, iar prietenele mele sunt dependente de el.
Miere de Manuka, pentru un ten luminos si hidratat
Voi ce folositi pentru ingrijirea fetei? Eu imi aplic, in fiecare dimineata, fie o crema pe baza de spirulina, fie Miere de Manuka, pe pielea umeda. Acesta din urma face minuni. Antibiotic natural, mierea de Manuka are proprietati antibacteriene cu totul neobisnuite, ceea ce o califica pentru a fi folosita si in scop medical. Imediat dupa ce o aplici, vei simti o usoara usturime, semn ca isi face efectul. Mierea curata rapid impuritatile, amelioreaza semnele de oboseala, da stralucire si catifeleaza tenul si foarte important, grabeste vindecarea cosurilor nedorite.
Originara din Noua Zeelanda, Mierea de Manuka, face minuni atat cand este folosita extern, simpla sau adaugata in diverse retete preparate in casa, cu iaurt, ou, scortisoara, ulei de argan, dar si in uzul intern.
Scortisoara, aliatul frumusetii
Un alt produs pe care il am mereu in casa este scortisoara si o aplic pe corp, fata si par, in diverse combinatii.
O adevarata resursa de vitamine si minerale, scortisoara face minuni pentru podoaba capilara. Mastile pe baza de scortisoara ajuta la cresterea rapida a firului de par, il hidrateaza in profunzime si ii ofera stralucire.
Eu imi aplic o masca compusa din scortisoara, un galbenus de ou, o lingura de ulei de ricin, o lingura de ulei de masline si jumatate de lingurita de ulei de argan. Cu produsul obtinut masez scalpul timp de 5 minute, apoi il las sa actioneze jumatate de ora.
Pentru ingrijirea corpului si a fetei, amestec scortisoara cu miere de albine sau cu ulei de masline, masez si las sa actioneze 10 minute, apoi clatesc cu apa din abundenta.
Bicarbonat de sodiu, prietenul pielii si a dintilor frumosi
Un alt ingredient care face minuni atunci cand vine vorba de frumusete, este bicarbonatul de sodiu. Ieftin si eficient, acesta este un aliat de incredere al pielii sanatoase, a dintilor albi si al unghiilor impecabile.
Aplicat pe fata, bicarbonatul exfoliaza, inchide porii si ofera catifelare si stralucire pielii.
Daca vrei sa scapi de petele nedorite de pe piele, amesteca o lingurita de bicarbonat, o lingura de zeama de lamaie si o lingura de ulei de masline. Aplica amestecul pe piele si lasa-l sa actioneze timp de 10 minute.
Pentru a avea dinti mai albi, amesteca o lingura de bicarbonat cu cateva picaturi de zeama de lamaie, inmoaie periuta in amestec si periaza-i cum o faci cu o pasta de dinti obisnuita. Ai grija sa nu abuzezi de acest remediu si sa il folosesti doar de doua ori pe saptamana, pentru ca folosit in exces ataca smaltul dintilor.
Ingrijirea pielii
Dupa dus, pentru hidratarea si ingrijirea pielii prefer sa folosesc tot produse naturale, sunt cele mai eficiente.
Am cateva uleiuri la care nu as renunta nici pentru cele mai luxoase produse din lume.
Uleiul de cocos
Extras din miezul nutritiv al nucii de cocos, acesta poate fi consumat cu incredere, indiferent ca alegi sa il adaugi in mancaruri sau sa il aplici pe piele sau pe par. Uleiul hraneste si fortifica organismul atat pe interior, cat si pe exterior.
Uleiul de cocos hraneste si hidrateaza pielea in mod eficient, ajuta la tratarea diferitor afectiuni precum : psoriazis, dermatite, eczeme (unde e cazul), ajuta la regenerarea si la cresterea parului si reduce matreata.
Detoxifiant, untul de cocos grabeste procesul de slabire, nu se depune si reprezinta substanta de rezerva in tesuturile adipoase hipodermice.
Uleiul de canepa
De uleiul de canepa am auzit cand m-am confruntat cu o situatie nefericita, dar am decis sa privesc partea buna a lucrurilor.
Bogat in nutrienti, antioxidanti, proteine, caroten, fitosteroli, fosfolipide, dar si numeroase minerale, printre care se numara calciul, magneziul, sulful, potasiul, fierul, zincul si fosforul, uleiul de canepa este o sursa completa de proteine si contine toti cei 20 de aminoacizi, inclusiv cei 9 aminoacizi esentiali. De asemenea, acesta mai contine si vitaminele A, B1, B2, B3, B6, C, D si E.
In plus, canepa, dintre toate plantele, are procentul cel ridicat de acizi grasi esentiali.
Foleseste-l cu incredere in ingrijirea parului si a pielii si adauga-l in salate, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara. Eu in folosesc de cele mai multe ori in loc de crema, seara inainte de culcare. Cand vine vorba de uz intern il strecor in salate salate sau iau o lingurita, dimineata, pe stomacul gol.
Ulei de argan
Sunt sigura ca ati auzit de proprietatile uleiului de argan si ca probabil il aveti deja in trusa voastra de frumusete. Denumit "lichidul de aur" de catre expertii frumusetii, uleiul de argan face minuni cand vine vorba de par, unghii si piele. Integrat in numeroase produse de ingrijire corporala, acesta este ideal mai ales cand este folosit in stare naturala.
In rest, incerc, cu toate ca nu imi reuseste mereu, sa beau cel putin doi litri de apa zilnic, sa mananc cat mai sanatos si sa inlocuiesc macar de doua ori pe saptamana cafeaua cu o ceasca de ceai verde sau de ghimbir.
Sursa foto homepage: unsplash.com (Roksolana Zasiadko)
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice