Primul pas
Acesta consta in demacherea atenta a tenului si spalarea acestuia cu apa si sapun cu pH neutru (care poate sa contina si o cantitate mica de crema, insa este important sa nu fie acid si sa usuce tenul).
Pasul 2
Pentru a putea curata intens tenul este nevoie ca acesta sa fie moale, sa se poata lucra usor pe straturile sale superficiale. De aceea va trebui sa va aplicati pe fata timp de 5 minute un prosop fierbinte sau sa va asezati cu un prosop pe cap peste un recipient cu apa fierbine, astfel aburii fierbinti vor hidrata tenul, il vor inmuia si vor dilata porii ca mai apoi acestia sa fie curatati.
Pasul 3
Dupa o buna inmuiere a tenului trebuie sa indepartam pielea uscata si stratul fin de grasime care acopera tenul, inclusiv porii (secretat de glandele sebacee din piele) si care impiedica curatarea acestora. Pentru aceasta este nevoie de o abraziune fina a pielii, efectuata in special cu o crema fin abraziva. Traditionala metoda de frecare a tenului cu malai si tifon este mai agresiva, aceasta din urma nu trebuie efectuata mai des de o data pe luna. Se va masa tenul cu respectiva crema abraziva timp de cateva minute, astfel incat pielea sa se inroseasca, punand in circulatie sangele din capilarele subcutanate. Are practic si efectul unui masaj facial.
Pasul 4
Se indeparteaza crema fin abraziva prin spalare (este recomandata spalarea cu apa din abundenta, nu stregerea cu prosop sau discuri, acestea nu curata bine). Se aplica apoi o masca de curatare intensa, acel tip de masca ce patrunde in pori si se intareste, urmand a fi “dezlipita” de pe fata cu tot cu impuritati.
Pasul 5
Pentru ca majoritatea impuritatilor din porii dilatati au fost indepartate prin folosirea mastii de mai sus (inclusiv a grasimii din canalele glandelor sebacee amestecata cu praf, ceea ce constituia punctele negre) trebuie efectuata o curatare profunda a porilor. Aceasta se face folosind o lotiune de curatare pentru ten (sau sapun cu pH neutru) si o periuta fina de ten (ai caror peri sa curete in profunzime fata).
Pasul 6
Inainte de aplicarea unei masti hidratante va trebui sa “inchidem” porii pentru a nu-i “umple” din nou cu elementele pe care le aplicam ulterior pe ten. In saloanele de cosmetica exista metode bune pentru acest efect, multe dintre acestea folosind unde ce stimuleaza inchiderea porilor. Dar pentru ca vrem sa obtinem acest efect acasa, se recomanda spalarea tenului cu apa rece (are efect constrictor), folosirea unei lotiuni tonice si asteptati apoi 10 minute pana la urmatorul pas.
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice