IN ACEST ARTICOL:
De cate ori nu te-ai simtit stanjenita de faptul ca parul tau nu poate fi aranjat cum iti doresti din cauza matretii? Ca nu poti avea o coafura care iti place pentru ca aceea scoate in evidenta semnele problemei tale?
De cate ori nu te-ai simtit stanjenita de faptul ca parul tau nu poate fi aranjat cum iti doresti din cauza matretii? Ca nu poti avea o coafura care iti place pentru ca aceea scoate in evidenta semnele problemei tale?

Ai renuntat la costumul tau negru pentru ca matreata este mult prea evidenta pe umerii tai?

Daca da, atunci e e momentul sa ai un par curat si frumos.

Cauzele aparitiei dermatitei seboreice (matreata):

Principala cauza este data de o eczema, o afectiune a pielii capului. La un interval de timp de aproximativ 30 de zile celulele scalpului se reinoiesc. O data cu aparitia matretii, aceasta innoire apare la un interval mai mic de timp si aduce cu sine mancarimi, uscaciune a capului.

Stresul si schimbarile hormonale pot influenta aparitia matretii excesive. Nu degeaba unele persoane spun ca matreata apare in perioadele mai stresante.In perioada menstruatiei matreata apare din cauza ingrasarii parului.

Exista doua feluri de matreata: cea uscata si cea grasa. Cea din prima categorie se desprinde cu usurinta de pe scalp si cade usor pe firele de par uscate si lipsite de stralucire,celalalt tip de matreata este sub forma de coaja si se desprinde cu greutate de pe pielea capului (parul este gras si exista senzatia de mancarime la nivelul scalpului).

Tratamente:

- spalare cat mai frecventa a parului pentru a se evita formarea matretei.
- folosirea unu sampon anti-amtreata. Schimbarea acestora la un interval de timp pentru a descoperi produsul potrivit tie.
- pentru dislocarea excesului de celule se recomanda masarea scalpului in timpul spalarii (nu iti folosi unghiile), clatirea trebuie sa fie eficienta pentru a se indeparta celulele desprinse din timpul frecarii scalpului
- clateste-ti parul cu otet
- pentru o piele a capului uscata este indicat un tratament cu ulei de masline
- sapunul de casa, in unele cazuri, da rezultate excelente
- spalarea cu lemn dulce
- evita balsamul sau produsele uleioase
- produsele pe baza de petrol ingrijesc parul si elimina matreata
- foloseste sapun de sulf
- o data pe saptamana foloseste infuzie de frunze de mesteacan sau nuc
- este recomandata o cura cu gel de aloe, multivitamine ( in special zinc)
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 ingrediente hidratante benefice pentru orice tip de păr Alimentația în sindromul ovarelor polichistice Top 5 leacuri „băbești” care poți fi folositoare împotriva căderii părului

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri