Produsele de albire din comert
Parerile medicilor sunt impartite cu privire la eficacitatea produselor de albire disponibile in comert. In orice caz, cele sub forma de benzi sunt de evitat, deoarece nu distribuie pasta de albire uniform. Dintii sunt, de obicei mai putin albi in apropierea liniei gingiei, loc in care benzile nu pot ajunge. In schimb, utilizarea produselor sub forma de gel poate fi mai potrivita.
Uleiul de cocos
Foto: Africa Studio / Shutterstock
O alta metoda controversata de albire a dintilor o reprezinta clatirea cavitatii bucale cu ulei de cocos. Conform „tratamentului”, uleiul de cocos trebuie tinut in gura timp de 20 de minute pe zi, de preferinta, dimineata inainte de a manca, pentru a ajuta la eliminarea placii si bacteriilor din gura. Uleiul de cocos s-a fost dovedit eficient impotriva bacteriilor de tip Streptococcus mutans, care contribuie la aparitia de carii si boli gingivale, astfel incat poate aduce beneficii sanatatii orale, insa nu exista dovezi stiintifice potrivit carora ar avea si un efect de albire.
Pastele de dinti cu efect de albire
“Aceste produse disponibile in comert nu contin substante chimice cu efect decolorant, ci doar particule abrazive care indeparteaza depunerile superficiale de pe dinti, facandu-i sa para o nuanta mai albi, asa cum se intampla si cu periajul profesional si air-flow-ul”, explic doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont.
Asadar, diferitele „tehnici” de albire a dintilor folosite la domiciliu aduc rareori rezultatele dorite, iar in unele cazuri aceste tratamente facute dupa ureche pot afecta in mod negativ dintii si gingiile. Medicii specialisti subliniaza faptul ca sanatatea danturii poate fi asigurata in primul rand printr-o buna igienta dentara, prin vizite regulate la stomatolog si, odata, la 6 luni cu un detartraj si periaj profesional.
Clinica Orto-Implant Expert
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară