IN ACEST ARTICOL:
Epilarea cu zahar nu este la fel de nociva pentru piele ca alte metode de epilare (cu ceara de exemplu sau cu lama) pentru ca zaharul nu se lipeste de piele, ci doar de firul de par.

Epilarea cu zahar este poate cea mai veche metoda de epilare pe care femeile o foloseau inca din vremea faraonilor dupa cum au scos la iveala studii istorice. Epilarea cu zahar a ramas insa in traditia cosmetica a femeilor din orient, urmand ca in zilele noastre sa fie readusa in prim-plan si pe meleagurile noastre, dar si in tari precum SUA, Canada, Japonia etc.

Care sunt beneficiile epilarii cu zahar?

Fata de alte metode de epilare cea cu zahar este comoda, se poate face si acasa chiar si in zonele mai putin accesibile vederii, fiind comod de manevrat o biluta ca de plastilina facuta din caramel.

Un alt beneficiu consta in faptul ca epilarea cu zahar nu este la fel de nociva pentru piele ca alte metode de epilare (cu ceara de exemplu sau cu lama) pentru ca zaharul nu se lipeste de piele ci doar de firul de par.

In ce consta epilarea cu zahar?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ciorbă de burtă: Rețeta tradiționala românească și secrete de preparare Secretele oamenilor de succes: 5 obiceiuri zilnice care te pot ajuta să-ți atingi obiectivele Efervescentul Marte intră în Templul Taurului în perioada 9 iunie-20 iulie 2024: Regăsim echilibrul între bucuria vieții și munca asiduă, între acțiune și răbdare

Poti merge la un salon de cosmetica pentru a efectua acest tip de epilare, insa trebuie sa te asiguri ca exista posibilitatea unui dus sau o alta metoda de a scapa de zaharul care iti face pielea usor lipicioasa.

Reteta pentru acasa

Aveti nevoie de un pahar cu zahar, o lamaie (indicat sa fie verde) si un bol metalic sau o cratita.

Se stoarce lamaia in recipient peste care se pune un pahar cu zahar si se amesteca bine pana zaharul se topeste si se obtine un sirop. Apoi recipentul se pune la foc mic (minim) si se amesteca continuu pana cand amestecul incepe sa fiarba si se formeaza o crema de culoare maronie-galbui. In general dureaza aproximativ 10 minute tot procesul termic.

Apoi se ia recipientul de pe foc si se lasa sa se raceasca, insa nu foarte mult ci pana cand caramelul se poate lua cu mana si se poate forma o minge (este indicat sa aveti mainile umezite pentru a putea manevra mai usor caramelul). Apoi aceasta minge se intinde pe piele acolo unde doriti sa indepartati parul nedorit si apoi se trage repede, la fel ca ceara.

Cum gestionăm greutatea în vacanță? Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates oferă sfaturi pentru mese echilibrate și activități benefice MEET THE DREAMERS Cum scăpam de celulită? Află de la Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates

Daca aveti radacinile mai puternice sau firul mai riguros este posibil sa nu se obtina un rezultat optim de la prima incercare, astfel ca va trebui sa mai repetati de cateva ori procedeul.

Daca amestecul a iesit prea moale si nu il puteti manevra cu usurinta, curge, atunci puneti din nou pe foc recipientul si mai lasati-l cateva minute pana cand capata consistenta dorita. Il puteti aplica ulterior asa cum am descris mai sus.

Iata si un video in care ne sunt explicati pasii epilarii cu zahar:

Sursa: healthy.ro

Citeste si alte articole pe healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Masaj cu uleiuri esentiale pentru frumusetea parului

Frumusete prin cosmetica medicala

7 trucuri pentru purificare


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri