IN ACEST ARTICOL:
Coafat sau nu, parul spalat corect are un aspect placut si aduce o nota de prospetime chipului.

La o prima impresie, nimic nou sub soare. Spalatul parului este o operatiune banala pe care am desprins-o inca din copilarie. Exista oare vreun detaliu legat de aceasta procedura pe care sa nu-l stim deja? Poate ca nu, dar si in ziua de astazi exista persoane care isi spala si isi ingrijesc parul in mod gresit. Nici in ziua de astazi, multi dintre noi nu au renuntat la prejudecatile legate de spalarea frecventa a parului. Intre un par spalat si un par bine spalat exista insa diferente vizibile. Coafat sau nu, parul spalat corect are un aspect placut si aduce o nota de prospetime chipului. In plus, spalarea corespunzatoare a parului are rolul de a pune in evidenta culoarea, stralucirea si textura firului de par. Va reamintim asadar cateva sfaturi simple, dar utile legate de intretinerea parului:

Sanatatea pielii capului este extrem de importanta pentru starea de sanatate a firului de par mai ales ca nu parul, ci pielea capului este incarcata de sebum si impuritati si nu parul. De aceea, spalarea pielii capului reprezinta poate cea mai importanta etapa a spalarii parului. Samponul se aplica cu varful degetelor si nu cu unghiile pentru a nu rani pielea capului, care este extrem de delicata.

Dupa ce se samponeaza pielea capului, cu ajutorul buricelor degetelor se efectueaza un masaj usor avand rol de regenerare a firului de par, dupa care se aplica samponul si de-a lungul firelor de par.

Apa cu care trebuie spalat parul trebuie sa fie calda si sa nu aiba nici mai mult, nici mai putin de 37 grade Celsius. O temperatura ridicata a apei grabeste deteriorarea si degradarea firului de par.

Pentru un plus de stralucire si pentru a preveni electrizarea parului, acesta trebuie clatit cu apa calduta si ulterior cu apa rece (atentie, nu foarte rece!!!) pentru a favoriza inchiderea porilor. Apa calda deschide porii firului de par, in timp ce cea rece ii inchide. Vara mai ales, zonele cele mai expuse transpiratiei sunt cele de la aflate la ceafa sau dupa ureche. Samponati bine aceste zone si clatiti din abundenta.

Pentru o clatire eficienta a parului, jetul de apa cu care se clateste parul trebuie lasat sa curga de la radacina spre varfuri, tinand parul aplecat in fata si ulterior, tot de la radacina la varfuri, dar lasand de data aceasta capul pe spate. Un efect de revigorare asupra parului il are clatirea parului cu apa minerala decarbogazificata.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri