Este de evitat utilizarea lor in cazul copiilor, atata vreme cat nu exista indicatia medicului. Trebuie avuta mare grija cu aplicarea produsele pe baza de acid salicilic copiilor mici, deoarece aceste este absorbit si poate induce afectiuni grave sistemice.
Ce efecte adverse pot aparea
Cea mai frecventa reactie adversa intalnita dupa folosirea de produse dermatocosmetice este iritatia sau roseata cutanata, aparuta in special dupa aplicarea de creme pe baza de retinaldehida.
“Iritatia poate fi insotita de fotosensibilitate si de uscaciune, descumarea pielii - efecte care pot fi combatute prin aplicarea unor creme hidrante si a unor creme cu factor de protectie solara. Insa cele mai grave efecte adverse pot aparea pe timpul sarcinii sau lactatiei, de aceea produsele pe baza de derivati de vitamina A nu trebuie utilizate in perioadele anterior mentionate”, atentioneaza doamna doctor Adina Serban.
Odata descoperit produsul care contine ingredientul activ potrivit in combaterea formei de acnee cu care ne confruntam, este recomandata utilizarea lui timp de pana la 8 saptamani inainte de a decide daca acesta este eficient sau nu. In cazul in care nu apar rezultate multumitoare dupa aceasta perioada, este indicata o vizita la medicul dermatolog, care poate recomanda – pe langa dermatocosmetice – un tratament farmacologic topic si/sau sistemic si poate efectua proceduri specifice precum peelingul chimic, mezoterapia, IPL-ul.
Foto: horseman82 /Shutterstock
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri