Vara, picioarele sunt cel mai bine puse in valoare printr-o pereche de incaltaminte decupata si aerisita. De aceea, pedichiura trebuie sa fie frumoasa, iar pielea calcaielor neteda si hidratata. Cum sa procedam insa in cazul in care calcaiele crapate nu doar ca ne cauzeaza batai de cap prin aspectul lor inestetic, dar ne si jeneaza din punct de vedere fizic? Iata cateva proceduri menite sa hidrateze calcaiele, ajutand la indepartarea celulelor moarte si la tonifierea pielii:
-Mai mult ca sigur ca igiena picioarelor prezinta o importanta maxima si inainte de a trece la tratamentele de hidratare a picioarelor, pielea trebuie inmuiata in apa calda. Exfolierea este si ea extrem de importanta si trebuie efectuata de doua ori pe saptamana cu ajutorul unui gel abraziv sau a pietrei ponce. Rolul exfolierii este de a indeparta celulele moarte si de stimula regenerarea pielii. Miscarile prin care efectuati exfolierea nu trebuie sa fie prea agresive pentru a nu rani suprafata pielii.
-Poti incerca si o metoda traditionala de scrub. Dupa ce ai tinut picioarele intr-un recipient cu apa in care ai adaugat otet de mare, treci la urmatoarea etapa, aceea de exfoliere a calcaielor cu ajutorul taratelor de grau, cu malai sau cu zat de cafea. Un alt exfoliant naturist excelent pentru tratarea calcaielor crapate si tonifierea calcaielor este si combinatia dintre sare de mare si ulei de migdale, in care strecori si cateva picaturi de zeama de portocale.
-Bineinteles ca dupa spalare picioarele trebuie sterse si infasurate intr-un prosop curat si uscat (astfel pielea calcaielor se inmoaie si mai bine) dupa care calcaiele se pudreaza cu un strat foarte subtire de pudra de talc. Atunci cand se aplica tratamentul de hidratare pielea calcaielor trebuie sa fie complet uscata.
-Cele mai eficiente creme cu efect de hidratare si cicatrizare a calcaielor, sunt de parere medicii dermatologic, sunt cele continand vitamina A, substante emoliente sau uleiuri esentiale. O data pe saptamana poti incerca si un tratament cu suc proaspat de lamaie. Se inmoaie calcaiele in suc de lamaie dupa care se lasa sa actioneze timp de un sfert de ora.
-Un bun substituent al cremei hidratante este uleiul de masline, cel de soia sau cel de migdale. Pentru o mai buna hidratare, uleiul de masline se aplica pe suprafata calcaielor prin miscari circulare si se lasa sa actioneze pentru cateva ore, timp in care se poarta sosete de bumbac.
-Pentru orice eventualitate, evita mersul descult, alege intotdeauna ciorapii si sosetele din materiale nesintetice care lasa pielea sa respire, alterneaza baile rapide la picioare cu apa rece si calda pentru a stimula circulatia sangelui, iar in locurile publice precum piscine, acasa la tine sau la altcineva nu ezita sa porti in picioare papucei de baie.
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice