IN ACEST ARTICOL:
Epilarea cu ceara a zonelor inghinale este dureroasa, insa mai important este ca prezinta riscuri mai mari de infectie locala tocmai pentru ca zona are o bogata flora microbiana, iar smulgerea firului de par lasa pori adanci in piele in care bacteriile pot patrunde cu usurinta.

Epilarea cu lama este mult mai putin agresiva pentru zonele intime, insa trebuie folosit un gel cu consistenta mai mare pentru a evita raclajul stratului superficial al pielii pe care lama il poate face, scazand considerabil imunitatea locala a pielii. Din pacate metoda nu este agreata de foarte multe persoane, mai ales de cele brunete, considerand ca parul se indeseste sau creste mai gros ori efectele acestei metode sunt pentru un timp mai scurt fata de cele ale epilarii prin smulgere.

O alta metoda de epilare este cea cu laser, are mai putine efecte adverse, risc mai mare pentru atipii celulare insa cel mai mare inconvenient este acela ca dureaza prea mult si trebuuie oricum asociat cu alta metoda de epilare. Indiferent de metoda de epilare pe care o alegeti, igiena intima trebuie sa fie stricta.

Cum spuneam mai sus, riscurile epilarii sunt acelea de infectare, unele infectii putand fi foarte grave, cum ar fi bartholinita, dar si micoze (atat la femei cat si la barbati) sau infectia cu HPV.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să ai o piele fină și sănătoasă pe timpul verii Fără durere, fără griji: 5 motive pentru care epilarea definitivă ar trebui să fie alegerea ta Epilare cu laser la preț special: Reduceri de -25% la toate ședințele doar în saloanele El Studio din București

Epilarea zonelor axiale (subrat)

La subrat este o zona la fel de delicata ca cea intia, insa cu alte particularitati, pentru ca aici se afla glandele sudoripare care se pot infecta mult mai usor dupa epulare datorita acelorasi cauze descrise mai sus. Metodele sunt aceleasi ca si in cazul epilarii inghinale, insa faptul ca la nivel axial se afla, cum ziceam, glandele sudoripare exista riscul de hidrosadenita – infectarea mai multor glande sudoripare. Din pacate aceasta infectie este deosebit de grava, fiind foarte rezistenta la tratamente si, mai rau, uneori nu se vindeca, infectia propagandu-se pe cale limfatica.

Odata aparuta, infectia recidiveaza si exista cazuri in care recidivele au fost atat de frecvente incat au ridicat riscuri serioase asupra intregii sanatati a pacientului, motiv pentru care tratamentul consta in transplant de piele local. Asadar, nu este deloc de neglijat acest risc si se recomanda pentru zona sudoripara sa va epilati cu lama, chiar daca aceasta inseamna sa faceti zilnic acest gest la dus. Evitati astfel riscurile unei eventuale infectari a glandelor sudoripare. Dezinfectia dupa epilat este obligatorie si se recomanda ca la dus sa folositi un burete de baie cu care sa frecati bine zona axiala, sa spalati astfel foarte bine porii glandulari.

Braun lansează primul sistem IPL din lume care învață pe măsură ce-l folosești și se adaptează la pielea dumneavoastră El Studio sărbătorește FEMEIA în luna martie cu reduceri la serviciile de înfrumusețare Atelierul de Slăbit aniversează 8 ani și deschide al patrulea centru, cel mai mare din București

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Cosmetice naturale preparate in casa

30 de sfaturi naturale pentru parul tau

Top 10 melodii pentru slabire


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri