15 Iunie 2018 publicat în Frumusete 9 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Expertul în cosmetice a demontat cele mai frecvente mituri despre îngrijirea pielii și ce pot face oamenii pentru a avea o piele mai sănătoasă.

Bronzarea la solar înainte de expunerea la soare previne arsurile solare, folosirea protecției solare cauzează deficit de vitamina D în corp sau factorii de mediu precum poluarea nu afectează în mod considerabil pielea. Toate acestea sunt doar o parte dintre miturile demontate, luna trecută, de către Paula Begoun, unul dintre cei mai reputați experți din industria cosmeticelor la nivel internațional.

Supranumită și “Polițista Cosmeticelor”, Paula Begoun este autoarea a peste 20 de cărți despre sănătatea și îngrijirea pielii, volume vândute în peste 2,7 milioane de copii la nivel mondial. Munca sa este recunoscută peste tot în lume, inclusiv în cadrul aparițiilor frecvente la CNN și show-uri americane precum Oprah, The Today Show și Dr. Oz. În cadrul evenimentului “Adevărul despre frumusețe”, organizat la București, expertul în cosmetice a demontat cele mai frecvente mituri despre îngrijirea pielii și ce pot face oamenii pentru a avea o piele mai sănătoasă.

MIT 1: Bronzarea la solar înainte de expunerea la soare previne arsurile solare și daunele provocate de soare

Acest mit este la fel ca sugestia de a fuma o țigară pentru a vă calma nervii, deoarece aceasta va reduce stresul. Cercetările sunt clare: țigările ucid, indiferent de modul în care vă simțiți temporar, iar razele UV cauzate de soare sau solar sunt la fel de nocive. Chiar dacă îți place felul în care arată pielea bronzată, bronzarea la solar sau la soare duce la vătămarea pielii.

Cercetările pentru solar și pat de bronzat sunt și ele 100% clare: acestea sunt toxice pentru piele. Mulți medici descriu solarul ca "mașină de cancer de piele". De fapt, Organizația Mondială a Sănătății a declarat bronzarea cu ajutorul aparatelor cu UV drept "cancerigenă" și multe țări au interzis total sau au limitat în mod semnificativ utilizarea acestora.

MIT 2: Folosirea protecției solare cauzează deficit de vitamina D în corp

Acesta este un mit dificil, deoarece există cercetări care arată că aplicarea zilnică a protecției solare poate reduce capacitatea pielii de a produce vitamina D, dar există și cercetări care arată că lipsa aplicării protecției solare nu ajută pielea să mențină vitamina D în parametrii necesari pentru sănătate.

Știm, fără îndoială, că expunerea pielii la lumina soarelui fără protecție solară nu înseamnă numai că pielea va îmbătrâni mai repede, dar și crește riscul de apariție a cancerului de piele. Puteți să vă protejați pielea de îmbătrânirea prematură și de cancerul de piele cu ajutorul produselor pentru protecție solară și în acelați timp puteți să obțineți mai mult decât suficientă vitamina D administrând pur și simplu un supliment cu vitamina D.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri