De multe ori in cadrul regimurilor de slabire eliminam surplusul de kilograme de la nivelul bratelor, picioarelor, chiar fetei insa ultima data reusim, cu greu, sa eliminam colaceii din jurul abdomenului.
Aceasta parte de grasime aflata in surplus din jurul abdomenului este printre ultimele eliminate (atentie, nu vorbim despre grasimile fiziologice care NU trebuie eliminate cum este cea perirenala sau cea de la obraz care daca dispare este semn de casexie etc) din mai multe motive:
- Lipsa unui suport scheletal la nivel abdominal si prezenta unui perete subtire de muschi favorizeaza destinderea acestuia si dezvolatarea tesutului gras nu doar subcutanat, ci mai ales in profunzime, printre organe. In general aceasta dezvoltare de tesut gras intre organele abdominale (ulterior patrunde si in torace ocupand mediastinul si ingreunand functia cardiaca si pulmonara, dilatand cutia toracica etc) se datoreaza unui regim alimentar bogat in grasimi toxice si dulciuri: mezeluri de porc, mancaruri prajite, fast-food si prajituri cu crema, frisca si fainoase in genul celor de la patiserie.- O alta cauza, desi ignorata de moda, este aceea ca la nivelul mijlocului nu se mai poarta curea, cea care mentinea o anumita tensiune abdominala, lasand mai putin muschii si intreg abdomenul sa se destinda. Acum se poarta pantalonii cu talie joasa si daca ati observat cureaua se asaza fix pe oasele bazinului si exact deasupra ei se evidentiaza voluminoase aripioarele si proemina colaceii abdominali.
- Sedentarismul. Astazi precuparile tinerilor si nu numai sunt mult mai putin legate de miscare. Daca acum 10-20 de ani oamenii aveau putine masini si mergeau mult pe jos (pozitia bipeda tine incordati toti muschii abdominali si cei ai spatelui, nu incordati excesiv, dar le mentine tonusul) sau pe bicilceta, acum majoritatea se aseaza in masina sau mijloacele de transport in comun, se relaxeaza stand in fata televizorului sau calculatorului si muncesc din ce in ce mai mult la birou datorita compiuterizarii si robotizarii industriale.
- Dereglarea programului de masa. Foarte multe companii nu mai tin cont de programul de masa, angajatii mananca atunci cand vor, cand au timp si de cele mai multe ori in oras de la fast-food. Acest tip de alimentatie este nociv pentru sanatate, chiar daca se consuma salate, incercati sa le evitati pe cele cu orez, paste si semine sau alune. Doar cele cu legume exclusiv sunt indicate.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară