Este aproape imposibil să previi complet pierderea firelor de păr, oricât de mult ai încerca să-l protejezi. În realitate, singurul lucru concret pe care îl poți face este să ai o grijă mai mare asupra modului în care îl întreții, iar astfel să scapi de situațiile în care lași în urma ta pumni întregi cu păr.
Potrivit dermatologului american Francesca Fusco, din New York, o persoană pierde zilnic, în medie, între 100 și 150 de fire de păr, însă aceste căderi reprezintă doar un ciclu firesc. Orice înseamnă mai mult de atât poate fi provocat atât de o problemă de îngrijire sau de probleme medicale, precum un nivel scăzut de fier în organism. Dacă cele din urmă trebuie verificate la un specialist, problemele de îngrijire pot fi rezolvate cu puțină atenție.
5 greșeli care pot provoca pierderea părului:
1. Nu îți protejezi părul
Fiecare dintre noi a încercat de câteva ori să își onduleze părul sau măcar câteva șuvițe, chit că într-o tentativă de schimbare de look, chit că în scopul de a veni cu ceva nou înaintea unui eveniment special. În mod evident, nimeni nu îți poate interzice să folosești o placă de păr sau un uscător, însă poți alege mai inteligent, dacă vrei să îți protejezi părul cu adevărat.
În primul rând, atunci când vei dori să obții bucle spectaculoase și mai mult volum fără să îți afectezi firul de păr, apelează la o perie rotativă cu înveliș ceramic din turmalină, care protejează părul, datorită conducției termice eficiente care elimină punctele fierbinți.
De asemenea, poți aplica și un spray protector, iar efectul va fi spectaculos. De asemenea, un astfel de accesoriu se poate înscrie oricând pe o listă perfectă de idei de cadouri pentru femei, dacă te pregătești de o zi de naștere și nu știi exact ce să pregătești. În mod clar, nu vei da greș nici când îl folosești, nici când alegi să-l oferi cuiva drag.
2. Folosești peria prea des
Dacă ai mereu la tine o perie clasică pe care o folosești de fiecare dată când simți că părul este încâlcit, acest obicei poate fi una dintre cauzele principale pentru care și pierderea firelor de păr este atât de mare. Recomandarea este să folosești peria de două ori pe zi, dimineața și seara.
3. Exagerezi cu șamponul uscat
Șamponul uscat poate fi de foarte multe ori soluția salvatoare pentru diminețile târzii când ești în întârziere sau pentru momentele în care te simți luată pe nepregătite și trebuie să te aranjezi rapid. Folosirea acestuia de prea multe ori poate fi problematică pentru sănătatea părului tău, motiv pentru care nu trebuie să devină niciodată o soluție permanentă. Folosește-l de cel mult două ori, doar în clipele critice.
4. Îți vopsești părul prea des
Vopseaua aplicată la un interval prea scurt de timp poate produce efecte nocive asupra părului tău, provocând căderea accelerată a firelor. Mai ales când încerci să-ți decolorezi părul prea des, nu vei face decât să-l usuci foarte tare și să-l slăbești.
5. Îți usuci părul imediat cum ai ieșit din duș
Dacă nu ești în situația în care trebuie să pleci imediat din casă, evită pe cât posibil să folosești uscătorul de păr atunci când părul tău este încă foarte umed. Părul umed este foarte fragil și poate fi afectat atunci când aplici căldură puternică peste el. Încearcă mai întâi să îl usuci cu un prosop, așteaptă până în clipa în care este puțin umed și abia apoi folosește uscătorul de păr.
Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Elnur
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice