Ca urmare a tratamentului se observă îmbunătățirea hidratării, elasticității, fermității și texturii pielii, precum și ameliorarea ridurilor fine și reducerea hiperpigmentarii prin stimularea producției de acid hialuronic și colagen.
Pentru a obține rezultate vizibile, persoanelor de peste 40 de ani le sunt recomandate trei ședințe de tratament la distanță între patru și șase săptămâni unele de altele, în timp ce persoanele sub această vârstă pot vedea rezultatele dorite după doar o ședință.
Recuperare post tratament
Tratamentul PRP durează aproximativ o oră și jumătate și ulterior necesită puțin timp de recuperare, efectele secundare post-tratament fiind minore.
“Este posibil să apară roșeața și o anumită sensibilitate în prima zi după procedură, precum și câteva vânătăi minore. Roșeața va dispărea până a doua zi. Rar pot apărea cazuri de umflare ușoară a zonei tratate, uneori descuamare a pielii, însă aceste efecte vor dispărea în douăzeci și patru până la patruzeci și opt de ore”, explică domnul doctor Laurențiu Vlădău.
Contraindicații
Fiind un tratament injectabil care utilizează sângele propriu al pacientului, nu există riscuri de reacții alergice. Metoda este una sigură, nu este alergenică și are efectul unui biostimulant natural. Cu toate acestea, tratamentele PRP nu sunt recomandate persoanelor care suferă de epilepsie, celor care prezintă reacții alergice la anticoagulanți (citratul de sodiu) sau care se confruntă cu boli infecțioase acute. PRP nu este recomandat fumătorilor datorită activității scăzute a trombocitelor la acești pacienți.
Foto homepage: hedgehog94 /Shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară