Sezonul cald aproape că ne bate la ușă, așa că trebuie să ne pregătim intens pentru a avea un corp de invidiat. După o lungă perioadă în care ți-au lipsit exercițiile fizice de tonifiere și o alimentație echilibrată, probabil că pielea ta nu arată foarte bine. Celulita este una dintre cele mai comune probleme ale tuturor femeilor.
Sunt multe cauze care conduc la apariția aspectului de coajă de portocală. Hidratarea neadecvată, o dietă necorespunzătoare, sedentarismul, dezechilibrul hormonal sau circulația limfatică defectuoasă sunt câțiva dintre factorii care favorizează inflamarea țesutului gras subcutanat. Anumite tipuri de ulei esențial și-au dovedit eficiența în combaterea celulitei, tratarea și detoxifierea țesuturilor pentru îmbunătățirea aspectului pielii.
Proprietățile uleiurilor esențiale
Celulita afectează 90% dintre femei, iar vechile obiceiuri precum sportul sau mâncatul sănătos nu sunt suficiente pentru a avea o piele netedă și catifelată. Cu toate că se folosesc de foarte mult timp în tratarea a numeroase afecțiuni, de la reducerea stresului și până la vindecarea rănilor, uleiurile esențiale sunt recomandate de dermatologi și pentru tratarea celulitei.
Acestea ajută corpul să elimine lichidele, tonifiază și stimulează pielea. Uleiurile esențiale îmbunătățesc circulația sângelui, distrug grăsimile și lucrează profund la nivel subcutanat. Fiind unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru problemele pielii, inclusiv dezvoltarea celulitei, uleiurile reduc retenția de apă și ajută organismul să elimine toxinele. Cel mai frecvent, o textură grosieră apare pe coapse, șolduri, fese și în zona abdomenului. Deoarece se simt stânjenite, cele mai multe persoane încearcă să își acopere corpul, fapt pentru care celulita a devenit cea mai importantă preocupare din domeniul cosmetic.
Uleiuri esențiale care combat celulita
Uleiurile esențiale au un rol deosebit în sănătatea pielii. Aceste produse sunt o opțiune minunată pentru a avea un corp ferm și frumos. Pot fi folosite individul, însă pentru rezultate optime se combină două sau mai multe uleiuri esențiale. Din când în când, este recomandată schimbarea acestora pentru ca pielea să nu își piardă sensibilitatea la acțiunea lor.
De asemenea, utilizarea uleiurilor esențiale direct pe piele poate provoca iritații pe zonele mai sensibile, așa că ia în calcul amestecarea acestora cu un produs de transport, ca de exemplu ulei de cocos sau de măsline.
Ulei esențial de rozmarin
Fiind un puternic astringent, rozmarinul este ideal pentru stimularea circulației, eliminarea blocajelor limfatice, tonifierea și relaxarea pielii. Un studiu publicat în 2017 arată că uleiul esențial de rozmarin diminuează acumularea de grăsimi și acționează asupra multiplelor căi implicate în debutul, dezvoltarea și apariția celulitei.
Acest tip de ulei combate retenția de lichide și acumularea de toxine în țesuturi, reduce aspectul celulitei și îmbunătățește aspectul general al pielii.
Ulei esențial de lămâie
Mirosul înălțător de lămâie este deosebit de răcoritor și energizant. Acesta este considerat unul dintre cele mai versatile tipuri de uleiuri. Oferă corpului beneficii stimulative și sedative, însă este și un puternic astringent. Uleiul esențial de lămâie stimulează fluxul sanguin, relaxând în același timp mușchii, reduce stresul de la nivelul pielii și îmbunătățește aspectul celulitei.
În compoziția sa se găsesc o mulțime de compuși activi care ajută întărirea și tonifierea pielii. Se recomandă folosirea sa seara, deoarece în timpul zilei este fotosensibil.
Ulei esențial de scorțișoară
Pe lângă proprietățile sale afrodisiace, uleiul esențial de scorțișoară este un extraordinar tonifiant și stimulant. Este foarte eficient în masajele anticelulitice, mai ales în combinație cu uleiul esențial de rozmarin. Are un miros deosebit și se poate aplica pe pielea umedă, prin masarea zonelor afectate de celulită.
Uleiul esențial de scorțișoară are proprietăți naturale de încălzire a pielii, ceea ce conduce la transpirație și eliminarea apei din organism.
Ulei esențial de lavandă
Cu toate că este extrem de popular pentru aroma sa calmantă, uleiul esențial de lavandă are o listă lungă de utilizări. Acesta este folosit în tratamentul natural al arsurilor, pentru reducerea stresului, a durerilor de cap, durerilor musculare sau stimularea sistemului imunitar. Uleiul esențial de lavandă reprezintă o alegere de top și pentru problemele pielii.
Acesta stimulează regenerarea celulelor, ceea ce îl face o opțiune pentru întinerirea pielii și un remediu potrivit în tratarea celulitei. Deoarece este unul dintre cele mai bune produse pentru o piele fermă și tonifiantă, uleiul de lavandă diminuează chiar și celulita aflată într-un stadiu avansat.
Ulei esențial de salvie
Salvia este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale, mai ales pentru efectele sale benefice asupra organismului feminin. Cu toate că este și un veritabil afrodisiac, uleiul esențial de salvie este tonic general, un bun remediu sedativ, anticonvulsiv și tonifiant.
Este deosebit de eficient pentru tratarea celulitei utilizându-l cu o perie pentru corp, eventual din fire naturale. Se masează zonele problematice folosind mișcări semi-circulare, după care se face un duș și se masează din nou pielea cu ulei, folosind de această dată vârfurile degetelor.
Utilizarea uleiurilor esențiale menționate mai sus, asociată cu mult mișcare și o dietă bogată în fibre, va juca un rol semnificativ în reducerea celulitei. Atât din motive de siguranță, cât și de eficacitate, asigură-te că uleiurile alese sunt potrivite pentru masajul anticelulitic și că au un înalt grad terapeutic. Această afecțiune nu se formează peste noapte și nici nu va dispărea foarte repede, așa că ține cont că consecvența este esențială pentru a obține rezultatele pe care ți le dorești.
Foto homepage: By Madeleine Steinbach /Shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară