Somnul este esențial pentru sănătatea pielii – PARȚIAL ADEVĂRAT
Există o teorie conform căreia regenerarea pielii are loc în timpul somnului și, prin urmare, lipsa lui va face ca pielea să nu se poată repara în mod corespunzător.
“În realitate, regenerarea pielii este un proces continuu, care nu are legătură cu somnul. Cu toate acestea, este adevărat că lipsa odihnei poate avea unele efecte negative asupra aspectului tenului. Excesul de hormoni de stres (cortizol) cauzat de lipsa somnului poate încetini producția de colagen, favorizând totodată și apariția cearcănelor”, spune specialistul drmatolog.
Produsele de îngrijire nu mai funcționează după un timp, deoarece pielea se obișnuiește cu ele - MIT
Ideea că pielea se va obișnui cu produsele folosite, ceea ce înseamnă că nu vor mai fi la fel de eficiente, este doar un mit.
“Tenul va continua să se bucure de beneficiile aduse de ingrediente nutritive cum ar fi antioxidanții, substanțele hidratante și peptidele (aminoacizi), indiferent de perioada de timp cât sunt folosite produsele care le conțin. Ce se poate schimbă, însă, este tenul: acesta poate deveni mai uscat în funcție de fluctuațiile hormonale sau anotimp, ceea ce poate necesită schimbări în rutina de îngrijire", spune doamna doctor Adina Șerban. Totodată, pe măsură ce înaintăm în vârstă este de așteptat ca pielea și nevoile ei să se schimbe; astfel, un produs eficient la 20 de ani nu va putea oferi suficientă umiditate sau protecție tenului la vârsta de 40 sau 50 de ani.
Foto homepage: RomarioIen /Shutterstock
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice