Pielea are aspectul de coca dopita in care cineva a impins din loc in loc cu degetul, denivelarile la nivelul pielii sunt importante, circulatia venoasa influentata, se pot produce tromboze locale (daca trombul pleaca va astupa un vas la un moment dat, ceea ce duce la un infract – miocardic, renal, cerebral, pulmonar etc). Pielea este dureroasa la atingere. De multe ori acest stadiu necesita supraveghere medicala, daca procesul inflamator se extinde si se inflameaza straturile subcutanate ale pielii (ceea ce inseamna cu adevarat celulita, pentru restul stadiilor este mai mult generic folosit termenul, caci sufixul “ita” inseamna in termeni medicali infectie) starea de sanatate a persoanei in cauza este serios afectata.
Masajul anticelulitic, eficient sau nu?
Masajul anticelulitic reprezinta o metoda de succes in ceea ce priveste eliminarea celulitei, insa nu este aplicabil decat in stadiile I si II ale evolutiei celulitei. Sunt persoane care considera a fi util si in stadiu III, ceea ce este adevarat, insa riscurile sunt foarte mari, motiv pentru care se recomanda evitarea masajului celulitic in acest stadiu (se recurge la schimbarea alimentatiei, cure regulate de detoxifiere, vitaminizare si sport pana cand celulita ajunge la un stadiu inferior, cand se poate adauga si masajul).
Masajul anticelulitic NU este un masaj de relaxare! Acesta se face prin miscari mai dure, frictiune, ciupire, miscari prin care se urmareste spargerea gradata a conglomeratelor de grasime si a tesutului adipos. Acest masaj poate fi dureros si dupa o sedinta persoana respectiva este astenica, fiindca se consuma foarte multa energie pentru refacerea structurii subcutanate. Uneori leziunile acestui masaj pot fi masive si se produce local edem, cu durere la palpare. Se recomanda dieta bogata in fructe si legume in perioada sedintelor de masaj anticelulitic, care nu trebuie intrerupte.
Masajul de obicei se efectueaza cu creme si solutii anticelulitice speciale, tonifiante, care ajuta si ele la redobandirea aspectului sanatos al pielii. De asemenea masajul anticelulitic prezinta si alte beneficii in afara celui caruia ii este destinat in principal: reface curculatia locala prin mobilizarea sangelui, rezultat al masajului, activeaza detoxifierea locala si drenajul limfatic.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri