În pană de idei şi inspiraţie în viaţa ta? Vara a venit şi cheful de încercat lucruri noi e mai scăzut din cauza căldurii şi a gândului care tot zboară la vacanţă. Oricât te-ai strădui să te gândeşti la cum să faci o schimbare în carieră sau în ce să investeşti pentru a-ţi dezvolta şi descoperi o pasiune, e foarte dificil să te apuci de ceva.
Întotdeauna, ieşirea din zona de confort, din acea moleşeală existenţială care nu îţi dă pace, se face mai uşor decât crezi. E ca atunci când ai de făcut un eseu pentru admiterea la facultate şi tot amâni să te așezi la laptop și să scrii. De cele mai multe ori, este suficient să scrii primele rânduri. Apoi începe să îţi placă: intri în flow, te încântă şirul gândurilor tale şi dai gata tema într-o oră sau două.
Similar, în perioada în care nu te poţi gândi decât la vacanţă, primul pas către orice schimbare mare este o schimbare mică. Găseşte acea nemulţumire măruntă din viaţa ta care poate fi uşor ameliorată. Noi ne-am oprit la păr astăzi, pentru că ştim că este unul dintre cele mai răspândite şi nelipsite motive de nemulţumire pentru femeile din toată lumea.
Aspectul neplăcut al părului porneşte de cele mai multe ori de la un pas greşit pe care îl faci în procesul de îngrijire. De cele mai multe ori, este vorba despre şamponare.
În primul rând, trebuie să lămurim un aspect esenţial: şamponul are strict rol de curăţare a scalpului şi a firelor de păr, nu face minuni precum un super-erou din copilărie. De exemplu, pentru a căpăta volum, ai nevoie de alte produse şi tehnici de aranjare a părului. Şamponul este folosit în acest proces doar pentru a curăţa.
Este necesar să îți setezi aşteptările în privinţa produselor pentru păr pentru a face alegeri corecte şi inspirate pentru acesta.
Aşa cum personalitatea ta se schimbă de-a lungul timpului, şi corpul suferă schimbări treptate. Părul tău are parte de modificări ale culorii şi texturii, în timp, atât în funcţie de factori interni, precum înaintarea în vârstă, cât şi de factori externi, precum vopsitul, un mediu uscat sau folosirea unor produse nepotrivite.
În acest articol, te vom ghida către alegerea şamponului potrivit prin enumerarea principalelor diferenţe dintre un sampon profesional de top şi unul de masă, comercializat în supermarket.
1. Ingredientele
Principala diferenţă dintre şampoanele profesionale şi cele din supermarket constă fie în calitatea ingredientelor folosite, fie în felul în care acestea au fost folosite. Principalele ingrediente dintr-un şampon sunt apa, alcoolul, sulfaţii şi siliconul, iar diferenţa dintre cele două tipuri de şampon provine din cantităţile folosite, felul în care au fost amestecate, dar şi concentraţia acestora. Șampoanele profesionale conţin ingredientele din şampoanele vândute în supermarket în concentraţii mai mari, ceea ce creşte puterea de acţiune a acestora şi calitatea produsului.
2. Modul de prezentare
Şampoanele din supermarketuri, fie omit să afişeze în mod integral lista de ingrediente, fie o prezintă într-un fel în care îţi este foarte greu să o citeşti. Ambalarea acestor şampoane se concentrează pe un design care să placă privirii şi să atragă atenţia. Deseori, şampoanele de salon au un design mai degrabă minimalist, pentru că se bazează strict pe afişarea elementelor principale necesare unui profesionist: ingredientele, brandul şi scopul folosirii şamponului.
3. Preţul
Preţul este deseori motivul pentru care şampoanele din supermarket sunt preferate celor din saloane. Da, este greu să rezişti tentaţiei de a cumpăra un şampon care promite marea cu sarea şi are şi un preţ de nerefuzat. Ce funcţionează însă, de obicei, este conştientizarea acestui obicei şi oprirea lui prin punerea unei simple întrebări: chiar am nevoie de acest produs şi ce se poate întâmpla rău dacă nu îl cumpăr?
Aşa cum orientarea către produse de calitate, cumpărate în mod conştient şi doar pe baza unei nevoi analizate este elementul principal care ghidează oamenii către anumite tipuri de vinuri sau de mâncare, aşa şi un şampon poate fi ales prin prisma unor cumpărături conştiente. Cumpărarea unor şampoane ieftine poate dăuna mai mult decât un produsprofesional de top care nu dăunează sănătăţii scalpului tău.
4. Recomandarea unui specialist
În cazul şampoanelor din supermarket, de cele mai multe ori, găseşti ataşată imaginea unei actriţe celebre sau o personalitate din lumea muzicii. Persoanele care garantează calitatea unui produs au rolul de a contura o imagine a acestuia. Diferenţa dintre un şampon profesional şi unul din supermarket din punct de vedere al ambasadorului de brand, al celui care îl recomandă, este că cel profesional este recomandat de specialişti în domeniu, oameni de salon care lucrează zi de zi cu acele şampoane şi pot analiza efectul acestora asupra părului clienţilor şi clientelor lor. Concluzia este că un profesionist în îngrijirea părului are mai mule de spus despre calitatea unui produs de curăţare a părului decât are de spus o vedetă.
5. Brandul
Brandurile de şampoane profesionale care produc exclusiv produse de îngrijire a părului pentru saloane au la bază cercetări si experimente derulate de-a lungul mai multor ani de activitate. Experienţa celor care testează aceste produse atârnă greu în calitatea şi felul în care acţionează un şampon profesional. De la miros, până la textura produsului şi felul în care îţi simţi părul după spălare, experţii testează şi îmbunătăţesc în mod constant aceste elemente esenţiale pentru consumatorii produselor pe care ei le creează.
Poţi fi sigură de calitatea unui şampon profesional şi prin prisma competitivităţii dure de pe piaţa produselor profesionale pentru păr. Niciun brand profesional nu îşi permite să îşi strice reputaţia, pentru că atunci când pierde un client, pierde de fapt un salon sau o reţea de saloane şi poate sute sau chiar mii de clienţi.
În final, sperăm ca te-am ajutat să vezi principale diferenţe dintre un şampon profesional de top şi unul de masă. Nu uita că alegerea este la tine şi că data viitoare când te gandeşti să îţi cumperi un şampon nou, ai la îndemână o variantă care îţi poate aduce schimbarea de care ai nevoie. Ieşirea din starea constantă de nemulţumire durează puţin şi se face uşor şi te va ajuta să începi să rezolvi şi alte lucruri pe care le amâni de mult.
Foto homepage: By pyrozhenka/ shutterstock.com
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri