După ce s-a înlăturat machiajul si s-a curățat pielea, urmează hidratarea/emolierea pe bază de creme sau de seruri.
Este foarte important să îndepărtați machiajul înainte de a vă culca. Pielea se reînnoiește în timp ce dormim și atunci când nu îndepărtați machiajul, împiedicați acest lucru. Pielea încetează să “respire” și semnele de oboseală nu întârzie să apară. Deoarece majoritatea produselor de machiaj sunt pe baza de substanțe uleioase, atunci când rămân peste noapte pe față, înfundă porii și conduc la apariția acneei si comedoanelor (punctelor negre).
Kit-ul de îngrijire facial
- Nu folosiți o bila de bumbac pentru a curăța machiajul ochilor. Este prea pufoasa și fibrele se pot separa și pot intra în ochi. Un prosop este prea aspru pentru pielea sensibilă din jurul ochilor, asadar folositi dischete demachiante
- Bentita
- Tampoane din bumbac/ dischete demachiante
- Demachiant pentru ochi + demachiant pentru fata
- Gel de curatare
- Burete de fata /device special de curatat fata
- Prosop bland pentru fata
- Crema hidratanta faciala /ser facial
Majoritatea persoanelor vor avea nevoie sa-si spele fata o data pe zi. Dimineata, spalarea cu apa calda inainte de a aplica crema hidratanta si protectia solara ar trebui sa fie suficienta, in timp ce seara/noaptea, dupa o zi intreaga de expunere si deterioare, se recomanda o ingrijire mai dedicata.
Ca atare, inainte de culcare, trebuie sa ne spalam fata cu un produs de curatare pentru a elimina murdaria si machiajul, apoi o lotiune tonica/scrub facial, in functie de necesitati. In orice caz, intotdeauna rutina se va termina cu hidratare.
Indiferent de ora din zi, trebuie sa ne spalam fata dupa ce lucram sau am transpirat in exces, deoarece transpiratia si murdaria acumulate peste zi poate infunda porii, determinand diferite afectiuni cutanate, printre care si acneea.
* Informații prezentate de dr. Alexandra Roxana Cârnaru, Clinica Laurus Medical
Foto homepage: By Ollyy /Shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară