Iarna nu-ți permite să îți pui în valoare podoaba capilară, însă odată cu primele semne ale primăverii, vei dori să încerci lucruri noi – să-ți crești părul sau poate o tunsoare îndrăzneață. Un păr lung și sănătos are nevoie de întreținere și atenție, iar razele solare pe care le aduce vara pot contribui la degradarea acestuia. Iată câteva sfaturi pentru o îngrijire potrivită:
Hidratează firul de păr
Spălarea corectă – cu accent pe hidratare – te va ajuta să te bucuri de un păr lung, cu aspect moale și strălucitor. Pentru a evita firele de păr deshidratate, care arată ca spicele de grâu, alege sampon si balsam pentru toate tipurile de par. Acestea te vor ajuta în special dacă ai părul mai uscat, dar un scalp cu tendințe de îngrășare. De asemenea, trebuie să folosești șamponul doar la rădăcini, pentru a curăța în profunzime scalpul, și să nu insiști spre vârfuri decât atunci când vine rândul balsamului. Mai poți opta pentru aplicarea unei măști sau a balsamului înainte de a începe să șamponezi părul. În acest fel vei hidrata în profunzime părul la fiecare spălare.
Nu uita de scalp
Multe femei trec cu vederea importanța pe care o are grija pentru scalp. Deoarece firele de păr pornesc chiar din acest loc, îngrijirea specială a scalpului determină și starea generală a acestora. Dacă ai părul foarte des și cu tendințe de uscare, poți aplica pe pielea scalpului loțiuni din ulei de cocos, ulei de argan sau de avocado înainte de spălare. Atenție, însă, dacă ai părul subțire și fragil. Aplicarea uleiurilor la rădăcină poate încărca părul și îl va îngrășa. Masajele sunt și ele benefice la fiecare spălare. Cel puțin un minut de masare a scalpului încurajează circulația sângelui, lucru care întărește rădăcina părului și ajută la creșterea părului.
Tunde-te câte puțin și des
Chiar dacă părul lung și tăierea părului par a fi concepte opuse, trebuie să știi că ai nevoie să renunți la măcar un centimetru de păr în mod regulat. Frumusețea părului lung este amenințată de vârfurile despicate, iar acestea se pot extinde pe o lungime mai mare a firului de păr dacă nu te ocupi de ele la timp. Oricât ai încerca să le tratezi cu produse și loțiuni, nu vei putea să-ți crești părul dacă nu calci pragul salonului din când în când. Specialiști recomandă tăierea vârfurilor măcar de trei ori pe an dacă vrei să te bucuri de un păr lung, în toată splendoarea lui.
Schimbă-ți dieta
Alimentația joacă un rol esențial și la acest capitol. Dacă vrei să-ți crești părul, dar observi că pierzi din ce în ce mai multe fire, s-ar putea să duci lipsă de anumite vitamine. Vitaminele B, C și mineralele precum fierul sau zincul sunt foarte importante pentru păstrarea sănătății părului sau redobândirea acesteia.
Încearcă să nu treci direct la suplimente decât dacă primești această recomandare de la medic. Începe cu alimentele bogate în aceste vitamine și minerale, iar dacă nici o schimbare majoră a dietei nu produce schimbări pozitive, cere sfatul unui dermatolog. De asemenea, dacă ai născut și ai impresia că suferi de o cădere vizibilă a părului, s-ar putea să nu fie chiar o problemă. În timpul sarcinii, organismul produce mai mult estrogen, iar părul tău devine mai puternic. După ce naști, hormonii revin la nivelul inițial și, automat, vei pierde mai mult păr decât în timpul sarcinii, fără a suferi de vreun deficit.
Pregătește-te de sezonul cald cu un nou look și cu un păr mai sănătos. Ia aminte de câteva reguli care trebuie aplicate de orice femeie care își dorește să se bucure de o podoabă capilară ca-n reclame.
Sursa foto: by Brynna Spencer from Pexels
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri