Parul ofera senzualitate femeii, recontureaza formele fetei, ascunde si accentueaza, instiga la joaca, este substrat pentru arta, seduce si subjuga... Parul reprezinta una din cele mai puternice forte de atractie a unei femei, acordandu-i-se atentie inca din cele mai vechi timpuri. Pentru par s-au inventat coafuri, accesorii, culori dar si tratamente de mentinere a sanatatii. Tot mai multe femei aleg sa isi vopseasca parul din motive diverse: vor o alta culoare, considera mai senzuala o culoare, vor sa ascunda firele albe etc.
Cine nu stie oare ca vopsirea parului are in general efecte negative asupra sanatatii acestuia? Pentru a intelege mai bine ce se intampla, trebuie sa stiti ca parul are o structura keratinizata si hranirea lui se face printr-un mecanism asemanator imbibarii, astfel ca cel mai sanatoasa este zona dinspre radacina si cu cat lungimea firului este mai mare cu atat terminatia lui tinde sa fie mai putin hranite, tocmai din aceste considerente se recomanda masti hranitoare si o nutritie care sa asigure vitaminele necesare sanatatii parului. In cazul vopsirii, pigmentul natural este invins de cel artificial, insa structura firului de par sufera.
Parul tinde sa se usuce, sa devina friabil, sa se rupa repede, sa cada si varfurile sa se despice. Astfel ca parul vopsit necesita o ingrijire speciala.Ingrijirea naturala intensa a parului vopsit
Ingrijirea naturala a patului vopsit se realizeaza dupa doua principii: unul este reprezentat de culoarea parului, iar altul de tendinta acestuia spre ingrasare. Mai exact fiecare culoare prezinta un tip de tratament natural astfel incat pigmentul sa reziste mai mult timp iar frecventa vopsirilor sa fie mai rara. In ceea ce priveste ingrijirea, exista doua tipuri de masti, una destinata parului care tinde sa se ingrase, iar alta indicata parului normal sau uscat.
Masca de ingrijire a parului vopsit – par normal sau uscat
Pentru parul normal sau uscat se recomanda o masca de hidratare intensa si regenerare care reface structura proteica a parului. Aceasta masca se prepara astfel: se pun intr-un castron si se amesteca doua linguri de ulei de ricin (de la plafar sau farmacie), doua linguri de ulei de masline, zeama de la o jumatate de lamaie, 10 picaturi de vitamina A uleioasa (se cumpara de la farmacie), o fiola de vitamina E (tot de la farmacie), un galbenus de ou si doua linguri de miere. Masca se tine jumatate de ora, apoi parul se spala cu sampon, se clateste ulterior intai cu apa, iar pentru clatirea finala se va folosi, in functie de culoarea recomandarile din finalul articolului. Aceasta masca se foloseste de doua-trei ori pe saptamana.
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate