Iată care sunt principalele tipuri de măști de față!
Masca hidratantă este utilizată în general de persoanele care au un ten normal sau uscat. Și tot ea este perfectă pentru tenul nostru, în urma expunerii la soare sau la frig. Aceste măști au o textură cremoasă, sunt hrănitoare și nutritive, datorită faptului că au în compoziția lor extract de avocado, miere sau aloe.
Masca anti-rid este recomandată după vârsta de 30 de ani, având un efect de lifting facial. Datorită conținutului mare de ceai verde, cofeină, uleiuri, vitaminele A, C, E, masca anti-rid este o necesitate pentru elasticitatea pielii tenului nostru.
Masca de față cu argilă este recomandată în cazul persoanelor cu ten acneic, celor care au puncte negre, riduri, dar și pentru eliminarea excesului de sebum din piele.
Masca matifiantă este perfectă pentru persoanele cu ten gras și mixt, datorită ingredientelor pe care le conține de obicei în compoziția sa: citrice, argilă, ceai verde etc. Masca matifiantă are rolul de a purifia și curăța porii în profunzime, lăsând fața fină și fără impurități.
Masca exfoliantă are și ea rol purificator, îndepărtând celulele moarte, lăsând pielea perfect curată. Este perfectă pentru persoanele cu tel gras sau acneic, dar poate fi folosită cu succes și în cazul celorlalte tipuri de ten. Măștile exfoliante au în compoziție citrice, mentă, castraveți etc.
Sfaturi utile pentru îngrijirea tenului
Înainte de a aplica o mască de față, este foarte important ca tenul să fie curat. Așadar, iată ce pași trebuie să urmezi pentru pregătirea tenului, înainte de a-ți pune o mască de față, acasă:
Exfolierea este foarte importantă, ajutând la îndepărtarea celulelor moarte și la curățarea în profunzime a tenului, astfel încât masca să poată pătrunde mai ușor în piele, iar ingredientele să fie absorbite rapid. Folosește întotdeauna un produs exfoliant potrivit pentru tipul tău de ten și un burete moale pentru curățare.
Momentul potrivit pentru aplicarea unei măști este imediat după ce ai ieșit din duș. De ce? Pentru că apa caldă și aburul deschid porii și ajută astfel la o mai bună absorbție a ingredientelor pe care le masca de față le conține.
Specialiștii spun că nu este indicat să întinzi masca pe față cu ajutorul degetelor, pentru că așa poți favoriza înmulțirea bacteriilor și apariția iritațiilor pe față. Poți alege, în schimb, o perie moale sau pur și simplu o dischetă demachiantă pentru a aplica masca.
Cât privește timpul alocat acționării unei măști, ei bine, acesta poate varia de la 10 la 30 de minute, dar există și măști care pot fi lăsate să acționeze chiar și toată noaptea, asemeni unor creme pentru față. Însă nu timpul este important, ci efectele benefice pe care le poate avea o mască pentru tenul tău.
Masca de fată Cupio So Gold! este hidratantă și lasă tenul catifelat și luminos, în doar 10 minute. Bogată în ingrediente naturale (extract din flori de mușețel și extract din frunze de rozmarin, cu proprietăți nutritive și antiinflamatoare, dar și de vindecare), această mască ajută la menținerea unui ten neted și sănătos. Se aplică pe tenul demachiat, curățat și uscat, se distribuie pe față, gât și decolteu, se lasă să acționeze 10 minute, apoi se clătește cu apă călduță. Pentru rezultate vizibile, se recomandă folosirea ei o dată sau de două ori pe săptămână.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri