Câte tipuri de epilare definitivă există?
În prezent, cel mai bun sistem progresiv de îndepărtare a părului este epilarea cu ajutorul terapiei de fotoepilare – laser, aceasta fiind o procedură medicală, dar și estetică. Este utilizată pentru a reduce firele de păr prin fototermoliză selectivă. Principiul acestei tehnologii este de distrugere a foliculilor piloși cu ajutorul impulsurilor de lumină cu o anumită lungime de undă și intensitate.
Foarte multi pacienţi confundă tehnologia laser cu cea IPL, dar există câteva diferenţe-cheie între aceste două tehnologii:
- Sistemul laser creează mai multă căldură, direcţionată către foliculii piloşi, în comparație cu sistemele IPL; astfel, se obțin rezultate mai bune.
- Eficacitatea laserului este determinată și de modul în care acționează: este o rază de lumină concentrată, având o anumită frecvență. Laserul Dioda, de exemplu, disponibil în cadrul Illuma Clinique, are o frecvență de undă setată la 800 nanometri. Spre deosebire de lasere, IPL-ul nu are o frecvență anume, emițând o lumină incoerentă într-un interval nanometric. Având această specificitate, laserul este mult mai eficient, necesitând mult mai puține ședințe de tratament.
Care este cea mai bună perioadă din an pentru a efectua o astfel de procedură?
O bună perioadă de timp, sezonul rece a fost considerat singurul potrivit pentru tratamentele de epilare cu laser, iar persoanele cu pielea bronzată au fost descurajate în a le urma deoarece bronzarea modifică pigmentarea naturală a pielii. În cursul acestei proceduri, energia luminoasă este îndreptată spre zonele cu păr nedorit. Pielea absoarbe o parte din energia laser înainte de a ajunge la foliculii de păr.
Pe măsură ce echipamentele medicale de epilare definitivă au evoluat, epilarea definitivă pe tenul bronzat este posibilă acum cu ajutorul unui echipament medical performant. Specialiștii Illuma Clinique vor regla parametrii laserului folosit în funcție de culoarea pielii la momentul ședinței de tratament. Însă este foarte important să fi trecut minim o săptămână de la ultima expunere prelungită la soare, pielea să nu prezinte arsuri, iar pacientul să urmeze întocmai recomandările specialiștilor.
Ce contraindicații are această procedură?
- Sarcina. Deși nu există dovezi care să sugereze că epilarea cu laser nu este sigură pentru făt, nu este recomandată, în general.
- Alăptarea. Hormonii pot provoca anumite modificări ale creșterii părului; astfel, procedura poate fi ineficientă sau să se soldeze cu un rezultat slab.
- Istoric de melanom sau alte cancere cutanate.
- Boli fotosensibilizante
- Epilepsie.
- Herpes simplex pe zona de tratament.
- Boli endocrine (tulburări hormonale).
- Boli de sânge (tulburări de coagulare).
Cât de dureroasă este procedura?
Persoane diferite experimentează senzații diferite. Depinde destul de mult de nivelul de toreranță al fiecărui pacient și de zona corpului care este tratată. În zonele unde densitatea și grosimea firului de păr sunt mai mari, și senzația de durere poate fi resimțită mai intens. Important este că, după fiecare ședință, pe măsură ce firele de păr se răresc și se subțiază, durerea va fi aproape insesizabilă. În orice caz, cu siguranță nu se compară cu durerea resimțită în timpul epilării cu ceară.
Mai mult decât atât, confortul pacienților în timpul tratamentelor cu laser a crescut considerabil datorită progreselor tehnologiei. Echipamentul de epilare definitivă diodă pe care îl utilizăm la Illuma Clinique dispune de un sistem inovator de răcire în timp real ce monitorizează permanent temperatura aplicatorului pentru siguranța și confortul pacientului. Cu răcirea de contact, temperatura este menținută pe întreaga durată a sesiunii și oferă o experiență confortabilă pentru pacient.
În funcție de culoarea, grosimea firului de păr, sunt necesare mai multe ședințe?
Într-adevăr, evoluția tratamentului și numărul de ședințe necesar variază de la persoană la persoană, în funcție de tipul, grosimea și culoarea firului de păr. O persoană cu pielea albă și fire de păr închise la culoare va fi întotdeauna candidatul ideal, beneficiind de un număr redus de ședințe pentru succesul tratamentului.
Care este numărul minim și cel maxim de ședințe pe care le putem efectua? La ce interval de timp?
Majoritatea pacienților primesc 6-8 tratamente pe zonă, însă numărul exact va depinde de tipul de piele al fiecărei persoane, de culoarea părului și de textura zonei tratate. Rezultatele vor fi următoarele: în 10-14 zile se vor elimina 15-20% din firele existente pe corp; în 6-8 ședințe de terapie realizate pe zonele corporale se obțin rezultatele dorite; în 6-10 ședințe de terapie aplicate pe zonele faciale se obțin cele mai bune rezultate. Comparativ cu alte tipuri de epilare definitivă, laserul dioda oferă cele mai rapide rezultate.
Recomandări de îngrijire pentru perioada de după tratament:
- Nu aplicați deodorant timp de 48 de ore pe zona tratată.
- Evitați expunerea la soare sau solar timp de două săptămâni după tratament.
- Evitați dușurile sau băile fierbinți în urmatoarele 48 de ore. Pielea va fi sensibilă la căldură după tratament.
- Aplicați cremă cu SPF 50 cel puțin 48 de ore după tratament, dacă se acționează la nivelul feței.
- Evitați exfolierea pielii din zonele tratate pentru minim o săptămână după procedură.
- Utilizați exclusiv aparatul de ras dacă este nevoie de epilare între ședințele de tratament.
- Evitați masajul, sauna, sportul excesiv timp de 24-48 de ore după tratament.
Care sunt costurile acestei proceduri?
La Illuma Clinique, costul unei ședințe de epilare definitivă variază în funcție de zona tratată și de numărul de ședințe necesar pentru un tratament complet. Astfel, costurile pornesc de la 150 lei pentru o ședință pe o zonă restrânsă, precum bărbia. Sigur, derulăm diferite promoții în funcție de pachetele de tratament, de numărul de ședințe. Ofertele active în Clinica Illuma în orice moment pot fi vizualizate în secțiunea „Oferte” de pe website-ul nostru, www.illumaclinique.ro.
Cât durează, estimativ, tot tratamentul și care este ritmul de întreținere după încheierea procesului de epilare definitivă?
O persoană sănătoasă, fără probleme hormonale, va avea nevoie de aproximativ 6 ședințe pentru a scăpa de 90% din firele de păr de pe corp. Cu un interval de 6-8 săptămâni între ședințe, protocolul nu va dura mai mult de 10-12 luni, ulterior fiind nevoie doar de o singură ședință de întreținere pe an.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri