IN ACEST ARTICOL:

Îngrijirea pielii ar trebui să reprezinte o etapă esențială a unui stil de viață sănătos, cu atât mai mult cu cât este vorba despre cel mai mare organ al corpului uman, al cărui principal rol este protecția organismului împotriva factorilor străini.

În primul rând, pentru menținerea sănătății pielii este vital să eviți expunerea la razele ultraviolete și să folosești produse cu protecție solară când stai în bătaia soarelui.

Deși 10-15 minute de expunere zilnică la soare contribuie la producerea vitaminei D, excesul poate fi dăunător. Vitamina D este una dintre cele mai bune vitamine pentru sănătatea pielii. Însă, nu este singura: vitaminele C și E sunt, de asemenea, importante.

Vitamina C

Vitamina C este benefică pentru sănătatea întregului organism, datorită proprietăților sale antioxidante, care ajută corpul să lupte împotriva radicalilor liberi. Aceasta joacă un rol important și în menținerea sănătății pielii. Vitamina C contribuie, printre altele, la încetinirea procesului de îmbătrânire, la îmbunătățirea aspectului ridurilor și a petelor cauzate de înaintarea în vârstă sau de expunerea excesivă la soare, precum și la creșterea producției de colagen. De asemenea, vitamina C stimulează vindecarea rănilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Citate despre timp care îți pot schimba percepția asupra călătoriei umane pe pământ. Reflecții asupra vieții Ghicitori de logică: Provocări amuzante care îți vor stimula mintea și curiozitatea Cum să îți menții sănătatea orală în timpul călătoriilor: Sfaturi de la experți

Deoarece organismul nu produce vitamina C, aceasta trebuie asimilată din alte surse. Pe de o parte, aportul nutrițional este una dintre metode. Fructele și legumele, precum citricele, căpșunele, varza de Bruxelles, varza Kale, pătrunjelul și spanacul, reprezintă surse bune de vitamina C. Pe de altă parte, un alt mod de a obține necesarul de vitamina C pentru îngrijirea pielii este prin aplicare locală. Serurile și cremele care conțin vitamina C ajută la netezirea ridurilor fine, prin hidratarea zonelor afectate, și contribuie la creșterea fermității pielii. O crema hidratanta corp ar trebui folosită zilnic pentru menținerea sănătății pielii. De asemenea, un ser pentru conturul ochilor și o cremă hidratantă pentru față sunt produse cosmetice care te pot ajuta să ai tenul mai uniform și strălucitor pentru o perioadă îndelungată.

Cum să menții greutatea în limita normală în timpul sarcinii: sfaturi practice De ce este mai greu să slăbești după vârsta de 40 de ani. Cum poți să îți menții greutatea ideală. Când dragostea doare: Cum să îți vindeci inima de o dragoste neîmpărtășită

Vitamina E

La fel ca vitamina C, vitamina E este un antioxidant. Funcția sa principală în îngrijirea pielii este de a proteja împotriva daunelor solare. Vitamina E oferă fotoprotecție organismului, ceea ce înseamnă că acesta va putea minimiza daunele cauzate de razele ultraviolete. Drept urmare, vitamina E contribuie la prevenirea petelor întunecate și a ridurilor.

În mod normal, organismul produce vitamina E prin sebum, o substanță uleioasă emisă prin porii pielii. Atunci când este stabilit un echilibru, sebumul ajută la menținerea pielii hidratate și previne uscarea.

Așadar, vitamina E este benefică în special persoanelor care au tenul uscat. Totodată, vitamina E are efecte benefice în tratarea inflamației pielii.

Vitamina E poate fi obținută din alimentație, prin consumul nucilor, migdalelor, alunelor și semințelor de floarea-soarelui. De asemenea, vitamina E poate contribui la menținerea sănătății pielii dacă se numără printre ingredientele din produsele cosmetice pe care le folosești în rutina de îngrijire zilnică.

Cum îți protejezi pielea de poluare și stres: 5 strategii eficiente De ce este important să îți protejezi părul de soare? Numerologie: Numărul personal al iubirii îți dezvăluie soarta în dragoste

Vitamina D

Vitamina D este produsă, cel mai frecvent, când lumina soarelui este absorbită de piele. Acela este momentul când colesterolul se transformă în vitamina D, ce este apoi preluată de ficat și rinichi și transportată în tot organismul, pentru a ajuta la crearea unor celule sănătoase, inclusiv la nivelul pielii. Vitamina D joacă un rol important în ceea ce privește nuanța pielii și unele studii au arătat că poate fi utilă în tratarea psoriazisului, una dintre cele mai comune boli ale pielii.

Pentru a obține vitamina D, este recomandă expunerea limitată la soare, aproximativ 10-15 minute în fiecare zi, precum și consumul unor alimente care o conțin în mod natural, cum sunt somonul, tonul și codul.

Deficitul de vitamine poate cauza efecte adverse asupra pielii, crescând riscul de a dezvolta anumite afecțiuni cutanate, precum eczeme, acnee, pete pigmentare sau rozacee, de aceea este necesar să te asiguri că obții aportul necesar din alimentație, din suplimente nutritive sau din produsele cosmetice folosite.

Horoscop Dragoste Scorpion 2025: Harta karmică îți este rescrisă și te abandonezi în voia iubirii desăvârșite Rugăciunea soților unul pentru altul - Cum să îți întărești căsnicia prin puterea rugăciunii  Cum îți poți da seama dacă te iubește cu adevărat în funcție de zodia lui

Sursă foto: Freepik


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri