IN ACEST ARTICOL:

Menopauza este o etapă importantă în viața unei femei. Multe schimbări au loc în întregul tău corp și s-ar putea să te simți copleșită de transformările fizice și emoționale care pot apărea.

Dacă au trecut 12 luni de la ultima ta menstruație și ai între 45 și 55 de ani, atunci cel mai probabil că ești la menopauză. Pe lângă schimbările fizice ce țin de neregularitatea ciclurilor menstruale, creșterea în greutate și încetinirea metabolismului, rărirea părului și uscăciune la nivelul pielii, pot de asemenea să apară și schimbări de dispoziție, stările de anxietate și depresie cauzate de schimbările hormonale. Majoritatea femeilor sunt îngrijorate de aceste transformări, însă din fericire există metode prin care poți diminua atât nivelul ridicat de stres și anxietate, cât și modificările fizice survenite.

Deși este important să ai grijă de sănătatea ta mintală, este vital să ai grijă și de aspectul tău fizic. Aratând bine, te și simți bine, așa că dacă nu ești sigură cum să-ți îngrijești tenul, atunci ai mai jos câteva metode prin care îți poți îmbunătății rutina de înfrumusețare a pielii:

Tratează porii dilatați

Schimbările hormonale sunt cele ce cauzează diverse afecțiuni ale pielii. Producția în exces de sebum și acumulările de materie în interiorul porilor duc la apariția ceea ce noi numim puncte negre sau albe. Pe lângă faptul că au un impact negativ asupra calității pielii, sunt și nefavorabile din punct de vedere estetic, ceea ce ar putea provoca scăderea încrederii în sine. Dacă îți dorești să recapeți aspectul sănătos al pielii, atunci este vital să te interesezi de creme antirid pentru pori dilatati care conțin retinol sau niacinamida, ce ajută la refacerea tenului.

Protejează-te de razele soarelui

Băile de soare sunt dovedite a avea un efect benefic asupra organismului: reduc riscurile de depresie și anxietate, întăresc sistemul imunitar, previn o multitudine de boli osoase și mai ales, îți oferă un bronz sănătos și atractiv. Însă expunerea la soare prezintă riscuri care trebuie luate în calcul atunci când îți dorești să-ți etalezi tenul. Mai mult ca niciodată pielea ta are nevoie de protecție, iar razele soarelui pot cauza sau chiar accelera îmbătrânirea ei, favorizând apariția petelor pigmentare, uscăciune la nivelul epidermei și nu în ultimul rând, riduri.

Aplică cremă solară cu SPF cât mai mare înainte să ieși din casă, chiar dacă afară este înnorat. Este de preferat să acoperi cu cremă zonele de piele care nu sunt protejate de haine, întrucât minimizezi riscurile de arsuri solare și de apariție a petelor pigmentare. Nu uita să te hidratezi și să eviți expunerea în intervalul orar 10:00-16:00, deoarece soarele este cel mai puternic atunci.

Caută produse de îngrijire a pielii potrivite tenului tău

Este foarte simplu să accepți orice recomandare pentru rutina de îngrijire a pielii, gândindu-te că dacă funcționează pentru ceilalți, atunci sigur va funcționa și pentru tine. Din (ne)fericire, nu ai același tip de piele și aceleași afecțiuni precum cei din jurul tău, așa că este esențial să înțelegi nevoile tenului tău.

Dacă prezinți:

  • Uscăciune a tenului, atunci este de preferat să introduci produse de îngrijire care să hidrateze în profunzime pielea, întrucât glandele sebacee nu mai produc destul sebum;
  • Acnee, atunci evită produsele pe bază de alcool care ar putea să-ți usuce pielea. Sunt recomandate produsele de curățare a feței care conțin acid salicilic;
  • Iritații și alte forme de eczeme, sunt de asemenea de preferat produsele care nu conțin alcool sau compuși ce ar putea irita și mai mult tenul.

Vizitează un specialist

Un medic dermatolog te-ar putea îndruma și ți-ar putea prescrie tratamente potrivite afecțiunilor pielii tale. Chiar dacă autoexaminările tenului sunt vitale pentru a observa îndeaproape schimbările suferite, un medic ar putea înțelege mai bine nivelul de îngrijire de care are nevoie pielea ta și, prin urmare, îți poate oferi ajutorul necesar. Pe lângă afecțiunile ce țin mai mult de estetică, riscurile unor boli serioase de piele nu pot fi trecute neobservate. În cele din urmă, este indicat să previi decât să tratezi.

Îngrijirea corespunzătoare a pielii poate încetini efectele pe care trecerea timpului și factorii externi le-ar putea avea asupra tenului tău. Corpul tău este cel care îți poate semnala corect atunci când e necesară mai multă atenție în a-i îndeplini cerințele și nevoile.

Sursă foto: Freepik


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri