Multe dintre noi, femeile moderne de astazi, au descoperit in flaconul cu apa termala secretul antic de frumusete si hidratare a pielii tenului. Bogata in minerale precum zinc, calciu, sulf, apa termala contribuie la calmarea iritatiilor si la catifelarea pielii, fiind ideala pentru tenul cu anumite afectiuni (acnee, eczeme, psoriazis, etc), pentru improspatarea tenului, pentru intretinerea tenului sensibil, a celui gras sau a oricarui tip de ten, pentru a incetini fenomenul de imbatranire a pielii sau pur si simplu pentru o mai buna fixare a machiajului sau o mai buna absorbtie a cremei hidratante. Vara, apa termala racoreste pielea, calmand pielea inrosita de caldura si de expunerea prelungita la razele soarelui. Iarna, apa termala hidrateaza pielea si o tonifica, fara a o usca.
Apa termala destinata ingrijirii tenului ajuta la echilibrarea PH-ului pielii, protejand impotriva factorilor de mediu agresivi (poluarea) si a radicalilor liberi. Gratie continutului de compusi biochimici, apa termala poate fi considerata pe buna dreptate o apa vie, apa microbiologica pura cu efecte miraculoase ce favorizeaza stimularea celulara de la nivelul pielii. Spre deosebire de produsele cosmetice actuale, prezinta anumite avantaje: nu contine conservanti si nici parfum, factori ce pot afecta sanatatea pielii, maturizand-o si imbatranind-o prematur.
Apele termale destinate pielii pot fi clasificate in functie de concentratia de saruri: exista astfel ape hipertonice (bogate in saruri), ape termale hipotonice- cu un continut scazut de saruri si apele izotonice- a caror concentratia de saruri este apropiata de cea de la nivelul celulelor (serul din sange). Studiile clinice au demonstrate ca apa termala are rolul de a fortifia pielea, avand in acelasi timp un efect calmant si regenerator.
Cum se aplica apa termala si de ce se presupune ca ai avea nevoie de niste reguli atunci cand vine vorba de aplicarea unei simple ape? Indiferent de brandul caruia ii apartine, sunt unele recomandari venite din partea specialistilor dermatologi pe care nu le putem trece cu vederea. In primul rand, apa se aplica tinand pulverizatorul la o distanta de 5-10 cm de piele si nu se lasa sa actioneze asupra tenului pentru prea mult timp. Dupa jumatate de minut, cu ajutorul unui disc demachiant, se indeparteaza surplusul de apa de pe suprafata tenului. In cazul folosirii apei termale hipertonice , din cauza continului ridicat de saruri, exista riscul ca tenul sa se deshidrateze.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară