Una dintrele cele mai folosite metode este albirea pe baza de laser prin care se aplica un gel pe stratul dintilor iar ulterior o lumina ce activeaza gelul si ii albeste. Acest proces se repeta de cateva ori pentru a ajunge la nuanta dorita. Se poate ajunge la o culoare intre 8 si 10 nuante mai deschise, iar avantajul consta in faptul ca nu implica niciun fel de durere. Insa dezavantajele acestei proceduri de albire constau in sensibilitatea ulterioara pe care dintii o pot capata si uneori mici afectiuni la nivelul gurii cauzate de gelul aplicat. In cazul in care albirea pe baza de laser este in mod frecvent repetata poate produce leziuni ireversibile ale dintilor deoarece peroxidul folosit ca si substanta de baza ataca in profunzime smaltul dintilor.
Gelul de albire a dintilor este varianta mai usoara a laserului. Acest procedeu consta in aplicarea unui strat de gel cu un continut mai mic in peroxid, pe o gutiera speciala care se fixeaza pe dinti. Daca vei apela la ajutorul medicului stomotolog pentru realizarea acestei operatiuni atunci probabil ca vor fi evitate micile inconveniente legate de marimea si fixarea gutierei sau iritatiile ulterioare la nivelul gingiilor. Durata de rezistenta a efectului este de la cateva luni pana la aproximativ un an de zile, in functie de felul in care iti intretii noul zambet. Dupa astfel de tratamente trebuie sa ai in vedere ca dintii sunt mult mai vulnerabili si trebuie sa ii intretii prin evitarea consumului de alimente care te vor duce inapoi la punctual 0 al problemei. Prin urmare, cel putin o perioada dupa ce ai efectuat una dintre procedeele de albire anterioare ai grija sa iti portejezi dintii de factorii care ii pot agresa.
In cazul in care nu vrei schimbari mari in ceea ce priveste nuanta dintilor ci mai degraba iti doresti un aspect mai natural fara a interveni dramatic in acest sens poti folosi pastele de albire cu efect “abraziv”, guma de mestecat cu bicarbonat sau simplul detartraj efectuat cu regularitate –acestea pot aduce o nuanta usoara de schimbare la nivelul smaltului dintilor tai.
Poti decide sa iti albesti dintii ‘peste noapte’ sau poti decide sa ii intretii sau sa ii ingrijesti din timp si intr-un mod sanatos. Uneori o alimentatie potrivita, evitarea exceselor de orice forma, obiceiurile sanatoase, igiena impecabila, controlul stomatologic periodic si tratarea din timp pot fi o alternativa reusita in ceea ce priveste frumusetea zambetului tau.
Emma Dobre
Sursa: Envy.ro
Te pot interesa pe Envy.ro si urmatoarele articole:
Descopera-ti acel "nu stiu ce" care te face speciala
10 reguli ale machiajului perfect
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară