Din fericire, există numeroase metode naturale pentru a combate stresul, iar printre acestea se numără exercițiile fizice, cele de respirație și de relaxare, o anumită dietă, râsul și clipele petrecute alături de cei dragi ori anumite suplimente pe bază de plante medicinale. Gestionarea eficientă a stresului implică schimbarea modului de viață și adoptarea anumitor obiceiuri care te fac să te simți bine. Un astfel de obicei poate fi o zi de răsfăț ca la SPA la tine acasă.
Cum să creezi atmosfera de SPA acasă
SPA - un termen care datează din epoca romanilor și provine din sintagma “sanitas per aquam”, tradus ca “sănătate prin apă” - este un spațiu pentru relaxare, îngrijire corporală și bunăstare. Pentru a crea o atmosferă de SPA la tine acasă nu ai nevoie să faci decât mici modificări în propria baie. Iluminatul este una dintre cele mai importante componente, deci scapă de becurile cu lumină prea puternică și folosește lămpile cu LED-uri, care difuzează o lumină delicată și caldă. Lumânările, mai ales cele parfumate cu diverse uleiuri esențiale care au proprietăți relaxante, ca cel de lavandă, fac și ele parte dintre elementele esențiale pentru a crea o atmosferă caldă. De asemenea, pentru a da băii tale un aspect de SPA, poți opta pentru halate și prosoape moi, în culori calde sau minerale, precum bej, crem, gri sidefat, albastru ori verde. Câteva plante verzi, care au proprietatea de a purifica aerul, pot completa atmosfera relaxantă.
Deconectează-te de la sursele de stres
Primul gest pentru ziua ta de răsfăț este să lași deoparte dispozitivele electronice. Pune telefonul pe modul silențios și lasă computerul deschis doar pentru a asculta muzica preferată. Nu există o rețetă din acest punct de vedere, nu trebuie să asculți neapărat piese relaxante dacă ești fan al genului rock. Este suficient să ai un playlist cu piesele care îți plac și care îți induc o stare de bine. Pregătește-ți într-un coș produsele de îngrijire pe care le vei folosi, cât mai naturale, ca cele de la Rituals. Aprinde câteva lumânări parfumate și, pentru răsfățul suprem, toarnă-ți un pahar de sampanie Moet Brut Imperial.
Fă o baie relaxantă
Baia este una dintre cele mai bune metode de relaxare. Este recomandat să nu faci o baie foarte fierbinte pentru că usucă pielea, ci caldă, pentru a favoriza relaxarea - și un somn mai bun - și a deschide porii în așteptarea cremelor nutritive pe care le vei folosi ulterior. Acum este și momentul să folosești săruri de baie, bogate în minerale și oligoelemente, perfecte pentru îngrijirea pielii, sau un lapte hrănitor ori bombe de baie efervescente cu diverse arome.
Exfoliază-ți pielea și pune-ți măști
Timpul petrecut în cadă poate fi folosit și pentru aplicarea unor măști de păr și de față, în funcție de necesități. După ce ai făcut un peeling lejer, folosește o mască de purificare, hidratantă, nutritivă, energizantă, antirid, fie din comerț, fie preparată cu ingrediente din frigider ori din cămară, ca mierea, oul și uleiul de măsline sau diverse fructe și legume. De asemenea, cât stai în cadă, îți poți face un masaj cu ajutorul unei perii cu fibre naturale, pentru a favoriza circulația sângelui și a ajuta epiderma să asimileze mai bine cremele de corp.
Relaxarea de după baie
După ce ai ieșit din cadă, aplică pe corp loțiunea preferată, îmbracă-te într-un halat de baie moale și călduros și poți continua să te relaxezi pe canapea sau în pat, cu o carte bună, serialul preferat ori chiar cu un somn odihnitor.
Pentru crearea unei atmosfere de SPA acasă, nu ai nevoie de pregătiri complicate, deci nu ai niciun motiv pentru a nu adopta un astfel de obicei bun pentru trup, dar și pentru suflet. Ai grijă însă să-ți planifici din timp un astfel de moment, pentru a evita să fii deranjată și a te relaxa pe deplin.
Sursa foto: Freepik
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară