Obiceiurile de igienă intimă care te ajută să reduci iritațiile si dezechilibrele florei vaginale

IN ACEST ARTICOL:

Îți place să fii informată și ești cu ochii pe toate noutățile de makeup și fashion? Cu siguranță, le adori pentru că te ajută să-ți pui în valoare feminitatea. Dar ce poți face atunci când aceasta este spulberată de un episod supărător de iritație sau prurit vaginal? Poți opta pentru câteva soluții salvatoare, care funcționează excelent în cazul unor aplicări de lungă durată și mai ales, adaptată nevoilor tale.

Specialiștii afirmă că printre factorii care perturbă flora vaginală se numără stresul, anumite tratamente medicamentoase și folosirea unor produse nepotrivite pentru igiena intimă.
Află ce obiceiuri sănătoase de igienă intimă te ajută să reduci iritațiile, dezechilibrele florei și chiar infecțiile fungice (totuși, acestea nu înlocuiesc consultul unui medic ginecologic):

Ține cont de ingredientele menționate pe eticheta produsului

Evită gelurile lubrifiante care conțin glicerină, parabeni, parfumuri, uleiuri non-naturale și coloranți. De asemenea, verifică și ingredientele menționate pe ambalajele prezervativelor. Multe branduri folosesc spermicide, care pot interfera cu bacteriile bune ale vaginului, perturbând echilibrul pH-ului (cauză principală în apariția iritațiilor și infecțiilor vaginale). Pentru că bacteriile pot migra uneori în uretră în timpul actului sexual, e bine să urinezi după contactul sexual. Iar după duș, zona vulvară trebuie bine uscată.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Horoscop chinezesc 2025 BIVOL: O poveste despre uși deschise și noroc! Excelență cu reverență pe plan profesional Cum îi învățăm pe copii despre igienă: 5 sfaturi utile pentru părinți Cum influențează dieta și alimentația sănătatea dentară

Poartă haine lejere

Optează pentru haine lejere, realizare din fibre naturale, care îți lasă pielea să respire. Umiditatea poate duce la înmulțirea bacteriilor, respectiv la o infecție. Lenjeria din bumbac este recomandată. Bumbacul nu menține umiditatea și face mai dificilă acumularea bacteriilor care produc un miros specific, neplăcut. Noaptea, poți reduce transpirația din zona intimă, renunțând cu totul la lenjerie.

Alege absorbante realizate din fibre naturale

Evită absorbantele parfumate și tampoanele intravaginale. În timpul ciclului menstrual, schimbă absorbantul de 4 până la 5 ori pe zi. Spală cu un gel de curățare sau șterge zona intimă în mod regulat pe tot parcursul zilei.

Bazează-te pe o alimentație echilibrată

Femeile care consumă probiotice (iaurt, kefir, lapte bătut sau sana) sunt mai puțin predispuse la infecții vaginale. Include-le la micul dejun sau la masa de seară. Sporesc procesul de digestie și ajută și tranzitul intestinal. De asemenea, consumă cât mai multe fructe și legume proaspete. Conțin o cantitate mare de antioxidanți benefici pentru stimularea imunității, prevenind astfel și afecțiunile vaginale.

Dureri de burtă la copii - cauze, simptome și tratament Tulburările de somn în perioada Sărbătorilor. De ce apar și cum pot fi gestionate? Sfaturile specialistului somnolog Simptome ginecologice pe care nu ar trebui sa le ignori!

Folosește produse blânde de curățare

Curățarea zonei vulvovaginale este simplă și poate fi făcută doar cu apă călduță sau cu ajutorul unui gel sau duș vaginal. În acest sens, medicii ginecologi recomandă doar formulele testate dermatologic care respectă pH-ului acestei zone sensibile. Dușurile vaginale pot restabili confortul zonei intime cu ușurință. Când ne dorim doar menținerea igienei, dușul se folosește doar de câteva ori pe lună, dar când există sângerări, leucoree sau iritații, dușul poate fi aplicat în funcție de recomandarea medicului.

Ce este vaginita?

Este o afecțiune care apare din cauza inflamării mucoasei vaginale. Mâncărimile, iritațiile, senzația de arsură și secrețiile excesive sunt semnele unei vaginite. Uneori pot apărea dureri în timpul actului sexual și al urinării. Cele mai comune cauze pentru această afecțiune sunt bacteriile, micozele, folosirea anumitor prezervative, dar și scăderea nivelului de estrogen, care duce la dezechilibrarea nivelului pH-ului vaginal.

10 obiceiuri sănătoase în sarcină Porți aparat dentar fix? Iată cum să-ți îngrijești corect dinții Nu poți ține post 40 de zile? Poți începe cu doar 5 zile pentru a simți deja efectele benefice ale detoxifierii în corp și minte

Acidul lactic restabilește echilibrul florei vaginale

Acidul lactic este cel care reglează mediul acid din vagin. În timpul vârstei reproductive este eliberat de bacteriile lactice din flora vaginală normală, după metabolizarea glicogenului pe care îl folosesc ca hrană. Mediul vaginal acid favorizează acțiunea lactobacililor, limitând în același timp creșterea altor microorganisme patogene. Cu toate acestea, la menopauză, menținerea condițiilor acide în vagin poate fi un mijloc de prevenire a infecțiilor. Produsele care furnizează acid lactic gata preparat și formează direct aciditatea necesară în vagin pot fi de ajutor imediat.

Dușurile Eva CHAMOMILE DOUCHE pH 4.2 sunt concepute să ofere o curățare delicată și eficientă, calmând imediat mucoasa vaginală, în caz de mâncărime, arsură și iritaţie care pot însoţi o infecţie vaginală. Poți alege varianta cu mușețel și acid lactic sau cu aloe vera și acid lactic.

Cum ne protejăm sănătatea dentară în perioada Sărbătorilor Totul despre fațetarea dentară: Sfatul Specialistului Aparatul dentar și igiena orală: Sfaturi și recomandări

Produsele din gama Eva Intima sunt disponibile online și în farmacii – atât lanțuri naționale, cât și regionale și independente (Farmaciile Tei & Bebetei, Sensiblu, Dr. Max, Help Net, Remedium, Mattca, Morpheus, Nordpharm, Salofarm sau pe platformele e-commerce, precum eMag.ro), iar prețurile lor variază în funcție de complexitatea gamei. Întreabă și tu medicul sau farmacistul despre produsele Eva Intima și optează pentru cele care ți se potrivesc.

Eva Intima are grijă ca tu să ai grijă de tine!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri