O lotiune excelenta pentru atenuarea pistruilor se poate obtine astfel: seara, se pune la fiert un litru de apa, iar cand aceasta incepe sa clocoteasca se adauga si urmatoarele plante: 50 g de frunze de mesteacan alb, 20 de grame flori de tei si 30 g flori de iarba-neagra. Se lasa sa dea cu totul in cateva clocote (5- 10 minute) dupa care se inlatura de pe foc. Decoctul se lasa la macerat in timpul noptii, iar in ziua urmatoare, inainte a sterge zonele cu pistrui cu aceasta lotiune, se adauga si sucul proaspat de la un castravete proaspat.
Tamponeaza de mai multe ori pe zi pistruii cu lotiunea obtinuta prin amestecarea in cantitati egale a urmatoarelor ingrediente: suc de patrunjel proaspat, infuzie de patrunjel, suc de lamaie, suc proaspat de portocale, suc de coacaze rosii.
Bogat in vitamine din complexul B, dar si in vitamina E, graul germinat reprezinta un remediu excelent pentru atenuarea pistruilor. Marunteste cu ajutorul blenderului 100 de grame de grau germinat si apoi amesteca-l cu miere si putin suc proaspat de lamaie sau castravete. Lasa sa actioneze timp de 15 minute, apoi clateste tenul cu apa caldura si apa rece- alternativ. Tenul va deveni mai luminos si mai curat, iar petele se atenueaza.
Este cunoscut faptul ca atat rosiile cat si lamaile contin agenti de inalbire. Amesteca o lingura de suc de lamaie si o lingura de suc de rosii si tamponeaza gatul, tenul, decolteul sau alte zone afectate de pistrui cu aceasta lotiune. Inainte de a clati cu apa rece, pentru un efect maxim de atenuare a pistruilor si a petelor lasa sa actioneze timp de 20 minute.
Un alt remediu naturist cunoscut drept eficient in tratarea pistruilor este uleiul de ricin. Timp de o luna, se aplica putin ulei de ricin in zonele cu pistrui seara, inainte de culcare.
Chiar daca nu exista o dieta speciala care sa previna aparitia pistruilor, o dieta echilibrata te poate ajuta sa ai un ten sanatos si proaspat. Prin urmare, consuma legume bogate in vitamina A, vitaminele B si C, vitamine ce asigura un aspect sanatos al pielii. De asemenea, pentru prevenirea uscarii pielii foarte eficienta este vitamina B5 care se gaseste in alimente precum lapte, oua, varza, germeni de grau, drojdie de bere, etc. Intrucat vitamina C scade sensibilitatea tenului in fata soarelui, consuma cat mai multe alimente bogate in aceasta vitamine. Citricele, merele, ceapa verde, coacaze -se numara printre cele mai bogate alimente in vitamina C. Acizii grasi din uleiurile presate la rece contribuie la mentinerea elasticitatii si a rezistentei pielii. Uleiul din arbore de ceai este un remediu naturist deosebit de eficient.
Foto fr si main: Hepta.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară