Acest lucru îţi va fi util atunci când decizi să nu aloci bugete foarte mari pentru saloanele de beauty, dar şi atunci când nu ai foarte mult timp la dispoziţie.
Descoperă câteva proceduri de beauty uşor de realizat acasă:
Îngrijirea părului
Nu trebuie neapărat să mergi la salon pentru a te bucura de un păr sănătos şi strălucitor. O mulţime de proceduri legate de îngrijirea podoabei capilare se pot realiza acasă. Spre exemplu, poţi chiar să te vopseşti de una singură, în special dacă este vorba de vopsit ton pe ton. Este o idee bună să alegi o vopsea de păr de calitate. Poţi opta pentru vopsea de păr cu sau fără amoniac, în funcţie de nuanţa pe care ţi-o doreşti.
Când vine vorba de proceduri complicate, precum balayage-ul, nu este suficient să foloseşti o vopsea de păr acasă. Dacă îţi doreşti o schimbare majoră, atunci este de preferat să faci o vizita unui profesionist.
Pe lângă vopseaua de păr, mai există şi alte produse de care te poţi folosi acasă pentru a arăta impecabil. Protecţia termică pentru păr este un must-have deoarece căldură de la feon sau aparate pentru coafat poate distruge firul de păr în timp. De asemenea, nu uita să aplici şi o mască de păr după fiecare spălare. În acest fel te vei bucura de o podoabă capilară sănătoasă fără să fie nevoie să mergi lunar la salon pentru tratamente.
Nu doar tratamentele şi vopsitul se pot realiza acasă, ci şi coafatul. Cu ajutorul unei perii rotative, al unui ondulator sau al bigudiurilor poţi avea o coafură fresh şi lejeră cu minim de efort.
Epilarea definitivă
Epilarea definitivă este una dintre cele mai populare proceduri de beauty în prezent. Trebuie să ştii că termenul de “epilare definitivă” nu trebuie luat ad-literam, ci este mai degrabă vorba despre încetinirea creşterii firului de păr sau despre epilare cu efecte pe termen foarte lung. Foarte multe saloane oferă astfel de servicii cu ajutorul aparatelor tip laser, folosite pentru a neutraliza rădăcina firului de păr.
Ei bine, există şi variante pentru acasă, precum epilarea cu IPL. Foarte multe branduri renumite au creat deja epilatoare IPL 100% sigure pentru aa fi folosite acasă. Tehnologia IPL încetineşte creşterea firului de păr. Dacă respecţi indicaţiile producătorului, te vei putea bucura de piele fină pe termen lung, însă este necesar să faci şedinţe de întreţinere lunar sau odată la două luni.
Preţul unui epilator IPL porneşte de la câteva sute de lei. Vestea bună este că îl poţi folosi ani de zile, ceea ce îl face o alternativă mult mai prietenoasă cu buzunarul la epilarea definitivă în salon. Este important să ceri sfatul medicului dermatolog înainte de a achiziţiona un astfel de aparat, pentru a te asigura că nu există contraindicaţii.
Manichiura semipermanenta
Manichiura se poate realiza foarte uşor acasă, dacă ai la dispoziţie puţin timp şi răbdare. Oja semipermanenta este cea mai bună alegere dacă îţi doreşti o manichiură impecabilă pentru mai mult timp. În general, manichiura cu ojă semipermanenta se reface odată la două sau trei săptămâni şi se poate realiza acasă.
Primul pas pentru a-ţi îngriji unghiile acasă este să realizezi manichiura clasică. Aceasta presupune tăierea şi/sau pilirea unghiilor, curăţarea cuticulelor, dar şi pregătirea unghiei pentru aplicarea ojei. După ce ai îngrijit unghia naturală, poţi alege să aplici lac de unghii sau oja clasică. Aceasta se aplică rapid, însă va trebui să aştepţi cel puţin 15-20 de minute pentru o uscare completă.
Dacă optezi pentru oja semipermanenta, va trebui să începi cu pilirea unghiei pe întreaga ei suprafaţă. Mai apoi, se aplică bază, culoarea şi top-ul, folosit pentru a sigila culoarea. Fiecare produs trebuie uscat sub lampa UV conform instrucţiunilor oferite de producător. Pentru a reduce din timpul dedicat manichiurii, poţi opta pentru o bază colorată, pe care o vei usca la lampa UV. La final, va trebui să aplici şi top coat peste baza uscată, pe care îl vei usca de asemenea la lampa.
Există o mulţime de tutoriale pe YouTube şi pe reţelele sociale care să te ajute să înveţi cum să aplici corect oja semipermanenta. Va fi necesar să investeşti şi într-o mică trusa de manichiura, care să includă ustensilele de bază, lampa UV, dar şi câteva oje semipermanente.
De la îngrijirea părului şi până la manichiura semipermanenta, poţi să ai grijă de tine acasă la fel de bine ca la salon. Bineînţeles, ai nevoie de răbdare, dar şi de puţină îndemânare. Pe termen lung, decizia de a învăţa să realizezi pe cont propriu mici proceduri de beauty cu siguranţă îţi va fi de folos.
Foto fr si main: Photo by Oladimeji Odunsi on Unsplash
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară