A te vopsi acasă este din ce în ce mai convenabil, atât din punct de vedere al timpului, cât și al bugetului. Poți alege o vopsea de par fara amoniac și să ai rezultate ca la salon. Desigur, dacă aceasta este profesională. Acum nu mai ai nicio scuză să alegi alte produse decât cele profesionale, deoarece pe acestea din urmă le găsești și în magazine de specialitate, atât fizic, cât și online, nu numai la saloane. Mai mult, ele au adesea prețuri reduse, deci nu necesită investiții majore.
Știm că există o mulțime de preconcepții în ceea ce înseamnă vopsitul acasă, însă suntem aici să demontăm mituri. Se prea poate să fi crescut alături de bunici și mame care se vopseau acasă și, câteodată, nu ieșea chiar ce își imaginau. Însă ele făceau tot ce se putea cu tehnologia de atunci.
Chiar și de acum 10 ani și până azi multe s-au schimbat în acest domeniu și multe au evoluat în așa fel încât să ne facă viața mai ușoară.
Evoluția vopselelor fără amoniac este una naturală, care vine în întâmpinarea nevoilor fiecărei femei în parte. Astfel, fiecare dintre noi poate alege să se vopsească acasă și să aibă rezultate impecabile. Ok, poate nu chiar din prima, însă, odată ce îți formezi dexteritatea, acest procedeu va fi floare la ureche.
Evoluția vopselelor fără amoniac
Ca în orice domeniu, tendințele și mai apoi evoluția vopselelor de păr au venit în urma cerințelor consumatorilor și a trendurilor mereu în schimbare. Cele mai de impact schimbări sunt cele despre care povestim azi și de care, credem noi, ar trebui să se țină cont indiferent de domeniu.
1. Grija față de mediu este o preocupare care pare să prindă tot mai mult teren și pe bună dreptate. Sustenabilitatea este un subiect care trebuie să ne preocupe pe toți și să alegem să facem achiziții în acest sens.
Multe dintre ambalajele vopselelor de păr sunt din materiale reciclabile și reciclate, iar tehnologiile prin care acestea iau viață sunt și ele prietenoase cu mediul.
2. Tehnologia prin care sunt create vopselele a avansat, astfel, acestea au o acoperire tot mai mare a firului de păr și a rădăcinilor, în plus, oferă o mai mare rezistență a culorii. Vopselele fără amoniac ajung să fie la fel de puternice ca cele cu, și reprezintă alegerea a tot mai multor persoane.
3. Formulele vopselelor sunt tot mai naturale în ceea ce privește ingredientele pe care le conțin. Astfel, ele au ajuns să fie făcute din ingrediente organice cum ar fi extracte naturale din plante, uleiuri esențiale și pigmenți naturali. Ingredientele de origine animală sunt încet-încet excluse de tot din această ecuație, la fel și testarea produselor pe animale.
4. Culorile personalizate fac și ele parte din evoluția vopselelor de păr. Naturalețea reîncepe să fie la modă, iar culorile extravagante încep să pălească. Femeile își doresc acum să aibă parte de culori care se potrivesc bine, atât cu tenul, cât și cu ochii. Un alt aspect demn de menționat este acela că griul câștigă tot mai mult teren și, în loc ca firele de păr cu această culoare să fie acoperite, ele sunt potențate cu ajutorul vopselelor.
5. Folosirea ingredientelor naturale ajută la reducerea alergenilor și a substanțelor care ar putea da reacții adverse. Cu toate acestea, să nu crezi că nu mai există teste pentru a minimiza riscul acestor reacții, pentru că ele încă se fac în laboratoare.
Orice culoare ai alege, ține cont de proveniența vopselei de păr și asigură-te că este profesională. Astfel vei avea o confirmare în plus în ceea ce privește calitatea și rezistența acesteia pe păr.
Vopselele profesionale pot fi găsite în magazine de profil, atât online, cât și offline. Tot ce trebuie să faci este să alegi culoarea care consideri că ți se potrivește și să o adaugi în coș. Apoi, dacă nu te-ai mai vopsit până acum acasă, ia cu tine o prietenă și, în acest fel, petreceți și timp de calitate împreună!
Credite foto: unsplash.com
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice