De aceea, îți oferim astăzi 5 lucruri pe care le poți integra în rutina ta de îngrijire a părului, ca să-l menții sănătos și hidratat.
1. Fă-ți programare periodic la coafor
Chiar dacă îți dorești un păr lung pe care să îl tunzi cât mai rar, este necesar ca odată la ceva timp să îți faci programare la coafor pentru a-ți tunde vârfurile. În momentul în care îți tunzi părul, elimini părțile despicate și, în felul acesta, îl ajuți să se regenereze și să crească.
2. Acordă atenție cum și cu ce îți descâlcești părul
Alege perii de păr potrivite tipului de păr pe care îl ai, care să nu agreseze scalpul și care să prevină ruperea firelor. Este important să investești într-o perie de calitate, pe care să o folosești în mod regulat pentru descâlcirea și aranjarea părului și cu ajutorul căreia să te piepteni cu ușurință, fără durere și fără fire de păr rupte.
3. Alimentează-te sănătos
Chiar dacă nu multe femei o iau în calcul, alimentația este un factor care contribuie într-o mare măsură la sănătatea părului, având un impact semnificativ. Alege să îți construiești mese echilibrate, care să conțină vitamine, proteine, omega-3, fier și evită să consumi fast food, mâncăruri procesate și dulciuri. În lista de alimente recomandate pentru a avea un păr sănătos se regăsesc cele precum peștele (în special somonul, bogat în Omega 3), legume cu frunze verzi, nuci, avocado, ouă și nu numai.
4. Folosește produse de calitate
Deși pot fi mai costisitoare, achiziționează produse de calitate pentru îngrijirea părului și creează-ți o rutină cu ajutorul acestora. Alege produse în funcție de tipul de păr și ține cont dacă acesta are tendință de îngrășare, dacă este uscat, dacă ai firul subțire etc. Folosește produsele de fiecare dată când te speli pe cap. În afară de șamponul și balsamul pe care le utilizezi, integrează în rutina ta și o mască, fiindcă aceasta îți va fi de un real ajutor atunci când vine vorba de descâlcirea părului și de hidratarea acestuia.
De asemenea, în ceea ce privește produsele pentru îngrijirea și aranjarea părului tău, evită să le folosești prea des pe cele care conțin produse chimice dure (în special cele de styling). Citește mereu eticheta produselor pe care dorești să le achiziționezi și alege-le pe cele cu ingrediente cât mai naturale.
5. Spală părul în mod regulat și evită să folosești placa și ondulatorul
Nu în ultimul rând, spală-ți în mod regulat părul și evită să folosești produse de coafare cu căldură. Poate ai auzit în jurul tău că nu este indicat să îți speli părul prea des, pentru că asta duce la căderea excesivă și la îngrășarea lui. Acest lucru este neadevărat, iar specialiștii ne recomandă să ne spălăm părul ori de câte ori este nevoie, chiar și o dată pe zi, dacă este cazul.
Totodată, evită să îți ondulezi sau să îți îndrepți părul prea des, iar dacă o faci, nu uita să folosești protecție termică întotdeauna. Pentru ondularea părului într-un mod mai sănătos, poți să optezi pentru bigudiuri sau pentru alte alternative, precum împletirea acestuia.
Așadar, un păr sănătos implică nu doar produse de calitate, alese în concordanță cu specificul acestuia. Este nevoie și de timp dedicat îngrijirii și aranjării, o alimentație sănătoasă, bogată în nutrienți, o perie care să faciliteze pieptănarea și aranjarea părului și, nu în ultimul rând, programări regulate la coafor, pentru a-l tunde și a-i oferi un tratament adecvat.
Sursă foto: Pexels.com
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice