Curățarea pielii este primul pas pentru a avea un ten cu aspect sănătos și luminos. Produsele pentru curățarea pielii au rolul de a îndepărta impuritățile, excesul de sebum și machiajul, dar nu toate au aceeași putere de degresare și de curățare. Fiecare dintre noi are nevoi și preferințe diferite pentru curățare și demachiere, iar alegerea produselor potrivite este uneori dificilă când există foarte multe opțiuni.

 

Demachiant sau gel de curățare?

Ce este gelul de curățare și cum se folosește?

Gelul de curățare pentru ten este de fapt un produs de curățare solubil în apă, care se clătește complet de pe piele și nu lasă peliculă uleioasă. În funcție de textură și puterea de degresare, cleanserele sunt potrivite pentru un anume tip de ten.

Gelurile de curățare și cleanserele spumă au putere mai mare de degresare și sunt ideale pentru tenul gras sau mixt. Gelurile cremoase sau loțiunile sunt mai blânde, nu îndepărtează excesul de sebum și sunt potrivite pentru tenul normal sau uscat.

Gelul de curățare se folosește de două ori pe zi, dimineața și seara. Aplică o cantitate mică de produs pe piele cu mişcări blânde, circulare. După curățarea pielii clătește cu apă din abundență. Usucă pielea cu un prosop curat.

În categoria gelurilor de curățare există diverse formule specifice pentru anumite probleme și tip de ten: gel de curățare cu acid salicilic pentru ten gras acneic, cleanser cremos pentru ten sensibil, cleanser pentru ten îmbătrânit, etc. Cleanserele nu pot îndepărta machiajul rezistent la apă, în acest caz este nevoie de un demachiant înainte de a folosi un cleanser.

Ce este demachiantul și cum se folosește?

Spre deosebire de gelul de curățare, demachiantul nu este solubil în apă. Demachiantele conțin unul sau mai multe uleiuri naturale sau sintetice și sunt de mai multe tipuri: ulei demachiant, balsam demachiant, demachiant loțiune sau cremă, demachiant bifazic. Metoda de folosire diferă în funcție de tipul demachiantului, rolul demachiantului este de a îndepărta machiajul.

Uleiul și balsamul demachiant se aplică pe pielea uscată, se masează cu mișcări ușoare pe toată fața, inclusiv pe ochi și gene, apoi se adaugă o cantitate mică de apă pentru a forma o emulsie lăptoasă. La final, se clătește pielea cu apă călduță pentru a îndepărta machiajul și demachiantul de pe piele.

Demachiantul loțiune sau cremă se aplică pe piele cu degetele sau cu o dischetă demachiantă, în cantitate generoasă. Acest tip de demachiant nu se combină cu apă pe piele, se îndepărtează de pe piele cu discheta demachiantă, udă sau uscată.

Demachiantul bifazic este folosit de obicei pentru îndepărtarea rimelului rezistent la apă și are în compoziție o fază uleioasă și una apoasă care se combină prin agitarea recipientului înainte de folosire. Este lichid, se aplică pe o dischetă demachiantă apoi pe ochi. Pentru a dizolva rimelul eficient ține discheta demachiantă pe gene câteva secunde și curăță zona ochilor cu mișcări foarte blânde.

Demachiantele nu sunt necesare dacă nu ai folosit machiaj, iar după demachiere trebuie să folosești un cleanser solubil în apă care să îndepărteze excesul de sebum, impuritățile și reziduurile uleioase rămase pe piele după demachiere.

Uleiul și balsamul demachiant care se dizolvă parțial în apă nu lasă peliculă uleioasă pe piele, dar nu sunt suficiente pentru o curățare eficientă, în special dacă ai ten cu exces de sebum. Acest tip de produs se poate folosi totuși cu rol de cleanser dimineața, pentru tenul uscat.

Demachiant sau gel de curățare?

Dacă folosești machiaj sau BB cream ai nevoie de un demachiant pentru curățarea pielii seara. După demachiere folosește un gel de curățare potrivit tipului tău de ten. Dimineața nu ai nevoie de demachiant, folosește doar gelul de curățare.

Dacă nu te machiezi alege un gel de curățare potrivit tipului tău de ten și folosește-l de două ori pe zi: dimineața și seara.

Propuneri Paula’s Choice pentru curățarea pielii

Toate produsele pentru curățarea pielii de la Paula’s Choice sunt formulate fără parfum, alcool denaturat, uleiuri esențiale sau alte ingrediente care pot irita pielea.

Pentru demachiere poți alege Omega+ Complex Cleansing Balm sau Perfect Cleansing Oil. Ambele sunt potrivite pentru toate tipurile de ten, sunt parțial solubile în apă și îndepărtează eficient machiajul, fără să lase peliculă uleioasă pe piele sau pe ochi.

Pentru curățarea pielii poți alege un cleanser solubil în apă în funcție de tipul tău de ten și problemele pielii. Clear Pore Normalizing Cleanser este un gel de curățare cu acid salicilic pentru ten gras acneic, Defense Hydrating Gel to Cream Cleanser este un gel de curățare potrivit pentru toate tipurile de ten, formulat pentru a proteja bariera naturală a pielii.

Dacă ai ten sensibil alege Calm Ultra Gentle Cleanser, cu textură de gel lichid, este potrivit pentru toate tipurile de ten și oferă o curățare extra blândă. Earth Sourced Natural Cleansing Gel este un gel de curățare cu 98% ingrediente naturale, potrivit și pentru bebeluși. Gama Resist Anti-Aging conține 2 produse de curățare pentru tenul afectat de semne de îmbătrânire, un cleanser spumant pentru ten mixt sau gras și un cleanser cremos pentru ten uscat.

Skin Balancing Oil Reducing Cleanser este ideal pentru tenul mixt sau gras, are textură de gel cremos și nu usucă pielea. Skin Recovery Softening Cream Cleanser este formulat pentru tenul uscat sau foarte uscat, are textură de loțiune cremoasă și este o soluție bună pentru pielea afectată de roșeață.

The UnScrub este un cleanser solubil în apă cu textură de gel cremos, potrivit pentru toate tipurile de ten. Conține particule de jojoba care exfoliază cu blândețe și se dizolvă în apă în timpul curățării. The UnScrub este conceput pentru a curăța pielea în profunzime, fără riscul iritațiilor cauzate de particulele abrazive dure.

Îngrijirea pielii după curățare

Curățarea este primul pas pentru îngrijirea pielii, iar după curățare pielea are nevoie de anumite ingrediente care să restabilească bariera naturală și nivelul de hidratare. Gelurile de curățare îndepărtează excesul de sebum și impuritățile, iar după curățare pielea poate să se simtă uscată dacă nu folosești un produs cu ingrediente hidratante.

Poți să folosești un toner după curățare, tonerele cu ingrediente reparatoare și nutritive cum este Resist Advanced Replenishing Toner sunt cea mai simplă opțiune de a restabili echilibrul pielii. Continuă rutina de îngrijire cu un ser sau o cremă hidratantă de la Paula’s Choice, potrivită tipului de ten.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri