3 Iulie 2024 publicat în Frumusete 24 share-uri

Vara, energia noastră este la cote maxime. Nu puţine sunt zilele în care plecăm de acasă dis de dimineaţă şi ne întoarcem abia târziu în noapte. Deoarece ne dorim ca machiajul să poată ţine pasul cu viaţa noastră agitată, am pregătit câteva sfaturi numai bune de pus în practică în sezonul cald.

Cu ajutorul machiajului noi, femeile, reuşim să ne oferim deseori un mic cadou. Ne sporim încrederea în noi şi ne evidenţiem cele mai frumoase trăsături. Însă, în zilele lungi, şi mai ales caniculare, machiajul nostru perfect efectuat dimineaţa poate să nu ne mai fie un aliat deja pe la orele amiezii.

Dar ce facem cu acele zile în care plecăm dimineaţa la job, la prima oră, şi apoi mai avem cîteva lucruri de făcut sau evenimente de participat? Ştii tu, vorbim acum despre zilele acelea în care nici nu ştii cum a trecut timpul şi ajungi înapoi acasă abia noaptea târziu. Iată câteva tipsuri care te vor ajuta să-ţi faci un machiaj perfect de zi, pe care îl poţi retuşa cu un minim efort pentru seară:

1.Baza fardului de pleoape

Nu degeaba se spune că ochii sunt oglinda sufletului. Astfel, e de înţeles faptul că machiajul lor poate da tonul succesului. Înainte de a-ţi alege culoarea fardului, nu uita să aplici o bază bună pe pleoapă. Poţi folosi un concealer, deoarece acesta poate fi atât un inamic împotriva ridurilor şi a cearcănelor, cât şi o bază excelentă pentru ochi. Acesta va pregăti pleoapa pentru aplicarea fardului de ochi şi îl va fixa, astfel încât să rămână intact până la demachiere.

Indiferent de nuanţa aleasă, pentru a face machiajul mai potrivit pentru seară, poţi aplica un creion dermatograf pe pleoapa superioară sau chiar şi în interiorul celei inferioare. Astfel, ochii tăi vor fi mai bine conturaţi, în lumina lunii.

2.Conturarea sprâncenelor

Cu siguranţă ai înţeles cât de importante sunt sprâncenele pentru chip. Ei bine, dacă le vei contura corect şi vei aplica un gel care să le fixeze, acestea vor rămâne impecabile chiar şi după 15 ore de când te-ai machiat. Există atât de multe produse astăzi pe piaţă, încât tot ce trebuie să faci este să le testezi. În funcţie de nevoile sprâncenelor tale, vei găsi un aliat de nădejde într-un creion, într-un fard sau chiar într-o mascara pentru sprâncene.

3.Conturarea şi iluminarea feţei

Acum că ochii şi sprâncenele sunt gata, este momentul pentru a-ţi contura faţa exact aşa cum ţi-o doreşti. Chiar dacă ai aplicat deja concealerul în zona ochilor, acum îl vei folosi şi în alte zone importante ale feţei, acolo unde îți doreşti să aduci un plus de lumină: în partea superioară a pomeţilor şi sub ochi.

Cu pensula sau cu batonul pentru contur, aplică două linii pe fiecare parte a nasului. Acestea îl vor face să pară mai fin, odată ce blenduiesti conturul. Aplică o linie fină sub pomeţi, pentru a crea un efect de umbră şi, implicit, o bună conturare a acestora. Dacă bărbia sau linia feţei nu consideri că sunt suficient de bine conturate, o poţi face acum. Nu uita să blenduieşti totul cât mai bine, pentru ca dungile să fie cât mai fine şi naturale, fără a se pierde în fondul de ten deja aplicat.

Ei bine, acest machiaj te va însoţi pe tot parcursul zilei dar, pentru un efect wow de seară, trebuie să-i acorzi puţină atenţie. Mai exact, poţi apela la un tuş de ochi pentru a-ţi contura armonios ochii, poţi aplica un fard de pleoape mai închis peste cel ales dimineaţă, pentru a-i evidenţia, şi un ruj într-o culoare mai vibrantă, atunci când vrei ca buzele tale să fie centru atenţiei.

Sursa foto: www.Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri