17 Iulie 2024 publicat în Frumusete 12 share-uri

Machiajul este considerat o artă în adevăratul sens al cuvântului, întrucât presupune creativitate, libertate de exprimare și puțină măiestrie. Dacă și tu ești pasionată de arta machiajului, ți-am pregătit câteva recomandări cu pașii în rutina de machiaj și cele mai importante produse care ar trebui să se regăsească în trusa ta.

1. Pregătește-ți tenul

Pregătirea tenului este un pas esențial atât pentru machiajul de zi cu zi, cât și pentru un machiaj de seară. Înainte de toate, asigură-te că folosești o cremă hidratantă și că aplici suficientă protecție solară pentru a-ți proteja pielea. Apoi, începe să te machiezi folosind un primer care să ofere o bază rezistentă pentru machiajul feței.

Odată ce ai trecut de acești pași, poți începe machiajul propriu-zis. Dacă îți dorești un machiaj de zi cu zi, care să se simtă lejer pe față, poți folosi BB cream sau CC cream, în funcție de nivelul de acoperire. Iar dacă vrei să obții un machiaj cu o acoperire și mai mare, alege un fond de ten care se potrivește tipului tău de ten.

2. Acordă atenție machiajului ochilor

Machiajul ochilor constituie o parte importantă din lookul final. Îți poți evidenția ochii folosind o culoare complementară ca fard de pleoape sau poți aplica pe linia pleoapei creion dermatograf. Dacă vrei să treci de la un machiaj natural la unul de seară, poți apela la un fard pentru pleoape sidefat, care să ofere o strălucire aparte machiajului.

Pentru un look complet, optează pentru o trusă de farduri de pleoape care conține atât farduri mate, cât și sidefate, iar dacă vrei să ai o trusă și mai practică, alege una care are și fard de obraz.

Totodată, genele lungi adaugă o notă de eleganță privirii tale. În cazul în care nu obții efectul dorit folosind mascara, poți aplica gene false. Varietatea de gene false te ajută să alegi un model potrivit pentru tine, în funcție de efectul pe care dorești să-l obții: gene lungi și dese, ochi alungiți și nu numai.

De asemenea, nu uita de faptul că sprâncenele pot schimba complet înfățișarea ta și ajută la definirea trăsăturilor chipului, așa că este important să te pensezi cu regularitate și să le dai o formă care te avantajează.

3. Alege produsele potrivite pentru machiajul buzelor

Se spune că pentru orice femeie există un ruj potrivit sau, mai degrabă, o nuanță ideală de nude. Este recomandat să alegi culoarea rujului în funcție de subtonul pielii tale.

Pentru un machiaj reușit al buzelor, alege un creion de buze într-o nuanță cât mai apropiată cu cea a rujului tău, pentru a contura buzele și a crea un efect de mărire, în cazul în care îți dorești asta. De asemenea, acordă importanță hidratării buzelor și folosește balsam de buze înainte de machiaj.

4. Pune-ți câteva pensule necesare în trusa de machiaj

Din trusa ta de machiaj nu trebuie să lipsească pensulele. În cazul în care se ivește vreo situație în care trebuie să te machiezi în mașină sau ești plecată de acasă, este indicat să fii pregătită cu tot ce ai nevoie pentru a realiza un machiaj simplu.

Asigură-te că trusa ta conține măcar două pensule pentru aplicarea fardurilor de pleoape, dar și o pensulă pentru produsele de conturare. În schimb, pentru anticearcăn și pudră poți folosi aplicatoarele produselor, uniformizând apoi totul cu un burețel pentru machiaj.

5. Nu uita de produsele de demachiere

În cele din urmă, acordă atenție produselor de demachiere, care se dovedesc a fi extrem de utile în trusa ta de machiaj, dacă nu ești acasă și stai peste noapte în altă parte. Pune-ți în geantă dischete demachiante și un gel de curățare a tenului sau apă micelară. De asemenea, poți avea în trusă bețișoare de urechi, pe care să le folosești la corecția machiajului ochilor.

Așadar, poți ține cont de aceste sfaturi pentru a obține un machiaj complet, în funcție de context, indiferent dacă dorești un machiaj de zi sau unul de seară. Asigură-te că alegi produse de calitate, care să confere rezistență pe parcursul zilei, și care se potrivesc stilului tău de machiaj.

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri