IN ACEST ARTICOL:

Unghiile cu gel vor fi perfecte pentru femeile care au probleme cu unghiile slăbite sau casante și pentru toate acele doamne care apreciază eleganța și efectul de durată. Cu toate acestea, înainte de a alege cel mai bun tip de manichiură, merită să afli ce este o manichiură cu gel și cum să știi dacă aceasta a fost realizată corect.

Ce este manichiura cu gel?

Manichiura cu gel este un tip de manichiură care se executa direct pe unghii, pe un șablon extins sau pe un tips. Pentru realizarea unghiilor cu gel, se folosește un gel special, care este apoi întărit cu ajutorul luminii UV/LED.

Unghiile cu gel pot lua diverse forme, culori și efecte. Pot încorpora elemente decorative precum diamante, pietre sau sclipici în gel. Manichiura realizată cu metoda gelului îți permite să dai forma potrivită unghiilor tale și să le alungești.

Unghiile cu gel bine făcute, datorită durabilității, pot rezista până la 4-6 săptămâni, iar după 3-4 săptămâni pot fi suplimentate, în funcție de ritmul cu care cresc unghiile naturale de sub gel.

Popularitatea acestor unghii cu gel este cauzată de posibilitățile enorme de obținere a efectelor.

Pregătire și instrumente pentru manichiura cu gel

Saloanele de înfrumusețare bune au echipamentul adecvat pentru a efectua o manichiură profesională cu gel:

  • instrumente sterile
  • pile de unică folosință cu diferite gradații
  • șabloane
  • geluri monofazate și trifazate,
  • lampă UV/LED,
  • pensule pentru aplicarea gelului,
  • uleiuri de cuticule,
  • lichide de dezinfectare,
  • decorațiuni precum sclipici, perle, cristale,
  • lacuri hibride în diverse culori
  • lac de bază și top

Care sunt pașii pentru realizarea unghiilor cu gel?

Manichiura cu gel este o metodă de realizare a unghiilor foarte laborioasă, care necesită o experiență vastă a manichiuristei și multă precizie. De aceea, o manichiură cu gel poate dura până la 3 ore.

Când se face o manichiură cu gel, întâi se dezinfectează mâinile, apoi se înmoaie cuticulele și se îndepărtează cu un bețișor sau clește Se scurtează unghiile la lungimea dorită si se netezește unghia cu o pilă, oferindu-le în același timp forma potrivită.

După curățarea unghiei, se degresează cu un preparat special și se aplică o bază. Excepție este folosirea unui șablon sau a tipsurilor de unghii, caz în care nu se aplică.

Se aplică mai multe straturi de geluri pe unghiile pregătite. Aplică gelul în straturi subțiri, având grijă să nu ajungă la cuticule. Primul strat de gel conferă unghiilor formă și lungime, următorul strat termină perfect modelarea, iar al treilea strat de gel completează și îți permite să obții efectul dorit.

Întărește fiecare strat în lampă timp de aproximativ 30 de secunde până la 3 minute. După întărire, se modelează unghiile cu o pilă, apoi se vopesc unghiile cu culoarea selectată de lac hibrid și se adăugă decorațiunile. La final, se aplică ulei pentru cuticule și o cremă sau un balsam de îngrijire, conform nailsup.

Deoarece gelurile nu se dizolvă sub influența acetonei, se folosesc pile de diferite gradații și o pilă electrică de unghii pentru a îndepărta gelurile. Îndepărtarea gelului necesită abilități și precizie adecvate, deoarece îndepărtarea necorespunzătoare poate deteriora placa unghiei.

Sursa foto: www.unsplash.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri