2 August 2024 publicat în Frumusete 2 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Vara este un anotimp minunat pentru a te bucura de soare și de activități în aer liber, dar este important să ai grijă de pielea ta în această perioadă, pentru a evita problemele cauzate de expunerea la soare și de vremea caldă.

Din cauza căldurii, pielea se deshidratează prin transpirație și poate deveni aspră și descuamată. Este important să bei multe lichide, în special apă, și să folosești SPF și produse cosmetice hidratante. Iată cum îți poți păstra pielea fină pe timpul verii.

1. Aplică un ulei de corp hrănitor

Uleiurile de corp formează o barieră pe suprafața pielii, care ajută la prevenirea deshidratării. Acest lucru este esențial, mai ales în lunile de vară, când pielea este predispusă la deshidratare din cauza temperaturilor ridicate și a umidității scăzute.

Poți utiliza cu succes un ulei de masaj, deoarece acestea conțin în general nutrienți esențiali, cum ar fi vitaminele A și E, care sunt importanți pentru menținerea sănătății pielii. Uleiurile de corp ajută și la îmbunătățirea elasticității pielii, făcând-o mai fermă și mai tonifiată. Acest lucru poate fi benefic pentru persoanele de toate vârstele.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Fără durere, fără griji: 5 motive pentru care epilarea definitivă ar trebui să fie alegerea ta 5 moduri simple de a evita uscarea pielii în sezonul rece Măștile de față tip șervețel: Cel mai simplu și accesibil răsfăț pentru tenul tău

În funcție de ingredientele principale, poți avea diverse beneficii suplimentare. De exemplu, uleiul de lavandă poate ajuta la promovarea relaxării și a somnului, în timp ce uleiul de mentă poate ajuta la revigorarea și energizarea organismului.

Pe lângă beneficiile enumerate mai sus, uleiurile de corp pot fi o modalitate bună de a-ți oferi un moment de răsfăț. Există o varietate de uleiuri de corp disponibile, deci poți găsi unul care se potrivește tipului tău de piele.

2. Epilarea cu laser

Spre deosebire de metodele tradiționale de epilare, cum ar fi rasul cu lama sau epilarea cu ceară, care elimină doar părul de la suprafață, epilarea cu laser vizează foliculii piloși, distrugându-i permanent. Acest lucru duce la o reducere semnificativă a creșterii părului, cu până la 90%, oferindu-ți o piele fină pentru perioade lungi de timp.

Top 5 cadouri de lux pentru partenerul tău SPA-ul tău personal de la Marea Moartă Minunile Parisului: Aromă nouă în ediție limitată - Sunny Cocktail

Laserele pot fi utilizate cu precizie pe zone specifice ale corpului, permițând tratarea zonelor delicate, cum ar fi fața, axilele și zona bikinilor, cu ușurință și eficiență. Prin urmare, eliminarea firelor de păr groase și crescute în piele va duce la o piele semnificativ mai netedă și mai catifelată.

Reține faptul că este necesară o serie de ședințe pentru a obține rezultate optime. Numărul de ședințe necesare va varia în funcție de tipul de piele, de culoarea părului și de zona tratată. Ulterior, vei merge doar la ședințe de întreținere, care pot fi chiar și o dată pe an.

De asemenea, există o regulă foarte importantă de urmat atunci când apelezi la o astfel de procedură pe timpul verii. Deși laserele moderne permit procedura în orice anotimp, nu trebuie să te expui la soare cu minimum 5 zile înainte și după epilarea cu laser. Apoi, în primele 24 de ore de la epilare se evită dușurile fierbinți, saunele și aplicarea de creme și loțiuni de corp, în special cele care conțin alcool.

Când baia se transformă în SPA: 7 produse pentru o îngrijire completă Braun lansează primul sistem IPL din lume care învață pe măsură ce-l folosești și se adaptează la pielea dumneavoastră NOUA COLECȚIE KIKO MILANO: Urmează-ți propria lumina, oriunde te poartă

3. Exfoliere regulată a pielii

Exfolierea regulată este esențială pentru a obține o piele fină și sănătoasă din mai multe motive. Pe măsură ce pielea se regenerează, celulele moarte se acumulează la suprafața acesteia, făcând pielea să pară ternă, uscată și aspră. Exfolierea îndepărtează aceste celule moarte, dezvăluind un strat mai tânăr și mai luminos de piele.

Această procedură este importantă, deoarece celulele moarte ale pielii pot înfunda porii, ducând la apariția punctelor negre, acneei și a altor imperfecțiuni. Exfolierea ajută la deblocarea porilor și la prevenirea acumulării de sebum și murdărie.

Frecvența cu care ar trebui să îți exfoliezi pielea depinde de tipul tău de piele. Persoanele cu pielea grasă sau predispusă la acnee se pot exfolia de 2-3 ori pe săptămână, în timp ce persoanele cu pielea uscată sau sensibilă se pot exfolia de 1-2 ori pe săptămână.

Noua colecție PALATUL CADOURILOR Machiaj de seară cu sclipici - Ghid pentru un look strălucitor și spectaculos, demn de covorul roșu Garderoba capsulă pentru toamnă – cum să creezi ținute deosebite cu puține piese vestimentare în dressing

Poți utiliza scruburi, mănuși speciale abrazive sau perii speciale pentru corp. Procedeul trebuie să fie unul relaxant și să nu insiști în mod exagerat, pentru a nu-ți agresa pielea. Poți opta pentru un scrub ce conține și uleiuri hrănitoare și astfel obții și un efect hidratant în același timp. Este indicat să eviți expunerea la soare în primele 24 de ore după exfoliere.

Pentru că acum știi ce poți să faci ca să ai o piele fină și sănătoasă pe timpul verii, îți recomandăm să alegi metoda care se potrivește cel mai bine stilului tău de viață. Sau, pentru rezultate maxime, poți combina cele trei metode.

Sursa foto: pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri