Produsele esenţiale de îngrijire nu trebuie să îţi lipsească din baie. Cu ajutorul lor, rutina de îngrijire şi curăţare a pielii poate să devină o experienţă SPA. Astfel, te vei bucura nu doar de o piele sănătoasă, ci şi de relaxare în fiecare zi.

Iată care sunt cele 7 produse pe care trebuie să le ai în baie şi cum să le alegi uşor:

Apa micelara

Unul dintre cele mai eficiente tipuri de demachiant, apa micelara te ajută să îndepărtezi rapid machiajul, dar şi SPF-ul. Se foloseşte uşor, cu ajutorul unei dischete demachiante, iar majoritatea produselor de acest tip se pot folosi şi pentru zona ochilor sau a buzelor. Optează pentru o apă micelara cu eticheta curată, fără parfum sau alcool denaturat, testată dermatologic. Găseşte-i loc pe lavoarul din baie sau pe un raft, ca să ajungi uşor la ea de fiecare dată când vrei să te demachiezi. E o idee bună să te demachiezi în faţa oglinzii din baie, ca să îndepărtezi machiajul cu mai mare precizie.

Cleanserul

Apa micelara este un demachiant excelent, însă nu este suficientă pentru o curăţare corectă a tenului. După folosirea apei micelare ai nevoie şi de un cleanser, fie sub formă de gel, fie sub formă de spumă sau crema. Un cleanser este un produs de curăţare ce necesită clătire, care te va ajuta să cureţi tenul eficient, după ce ai îndepărtat machiajul şi SPF-ul cu apă micelara. Dacă nu ai folosit SPF sau produse de machiaj, poţi să foloseşti direct cleanserul pentru a-ţi curăţa tenul.

Cleanserul se păstrează cel mai bine pe lavoarul de la baie, ca să îl ai la îndemână atât dimineaţa, cât şi seară.

Scrubul

Exfolierea mecanică te ajută să îndepărtezi celulele moarte şi să te bucuri de o piele mai fină şi mai catifelată. Un scrub este cel mai bun produs pentru o exfoliere mecanică, însă trebuie neapărat să cauţi o formulă delicată, blândă cu pielea. Găseşti în comerţ o mulţime de tipuri de scruburi, iar unele au la baza ingrediente naturale, precum zaţul de cafea sau zahărul.

Păstrează un produs de acest tip pe etajeră din duş, în dulap sau pe lavoarul din baie, ca să îţi exfoliezi pielea regulat.

Crema hidratantă

Toate tipurile de piele au nevoie de hidratare, fie că ai un ten gras, fie că ai un ten sensibil, uscat sau mixt. De asemenea, nu doar tenul are nevoie de hidratare, ci şi pielea corpului. Asigură-te că ai mereu în baie o cremă hidratantă adecvată pielii tale, cu ingrediente ce oferă rezultate dovedite, cum ar fi ectoina, glicerina, acidul hialuronic sau ureea. O cremă hidratantă cu ingrediente de calitate, fără alcool denaturat, uleiuri esenţiale sau parfum se poate preta atât pentru ten, cât şi pentru corp. Găseşte-i loc pe un raft, pe lavoarul din baie sau pe etajeră din duş, ca să o foloseşti cât mai des şi să îţi menţii pielea hidratată.

Şamponul

Un produs esenţial pentru părul tău, şamponul nu îţi poate lipsi din baie. Cauta un produs adecvat tipului tău de păr, cu care să obţii rezultatele dorite. De asemenea, păstrează alături de şampon şi o mască de păr sau un balsam, ca să îi oferi părului tău o rutină de îngrijire completă în doar doi paşi.

Gelul de duş

Un gel de dus blând, cu ingrediente hidratante, reprezintă cea mai bună alegere pentru o îngrijire minimalista şi corectă. Produsele cu glicerina, acid hialuronic şi uleiuri vegetale îţi vor oferi şi extra hidratare. Asigură-te că ai mereu în baie gelul de dus preferat, în cantităţi suficiente, ca să ai grijă cum se cuvine de pielea ta.

Adăugă pe rafturile din baia ta produsele de mai sus şi îngrijirea pielii va deveni o experienţă relaxantă, fie că e vorba de un duş fierbinte, fie că e vorba de demachiere sau exfolierea tenului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri