Când îți alegi produsele de machiaj, e important să cunoști foarte bine ce ți se potrivește. Acestea trebuie să-ți scoată în evidență frumusețea naturală. Nu este deloc indicat să porți makeup excesiv sau care dă senzația de "mască". Iar aici ne referim, în primul rând, la fondul de ten.

El reprezintă baza machiajului, pânza pe care îți vei desfășura măiestria în arta makeup-ului. Daca este potrivit pentru tenul tău, va oferi un aspect impecabil, va ascunde imperfecțiunile și va uniformiza pielea. Însă atunci când, dimpotrivă, e neadaptat nevoilor tale, va avea un aspect neplăcut, se va coji și tenul tău va părea încărcat.

Primul pas în alegerea fondului de ten e să determini tipul tău de piele

Alegerea fondului de ten potrivit pentru tipul tău de ten nu doar îmbunătățește aspectul machiajului, ci și contribuie la sănătatea și confortul pielii tale. Alege cu grijă produsele care corespund nevoilor specifice ale tipului tău de ten.

Tenul normal este echilibrat, nu este prea gras și nici prea uscat. Porii sunt mici, iar pielea are o textură netedă și un aspect sănătos. Dacă ai acest tip de ten, ești norocoasă, căci poți alege aproape orice tip de fond de ten.

Tenul gras este caracterizat prin exces de sebum, ceea ce poate duce la pori dilatați și un aspect lucios. Este predispus la acnee și imperfecțiuni. Pentru acest tip de ten, se recomandă fonduri de ten matifiante și formule fără ulei, pentru a ține sub control producția de sebum.

Tenul uscat are tendința de a fi aspru, cu descuamări și linii fine vizibile. Este adesea lipsit de strălucire. Sunt potrivite produse hidratante, cu formule bogate în uleiuri și ingrediente emoliente, sunt cele mai potrivite.

Tenul mixt combină caracteristicile tenului gras și uscat. Zona T (fruntea, nasul și bărbia) este grasă, în timp ce obrajii sunt uscați. Fondurile de ten pentru ten mixt sunt formulate pentru a echilibra aceste diferențe, oferind un aspect uniform.

Tenul sensibil se irită ușor și este predispus la roșeață, iritații și reacții alergice. Se recomanda produse hipoalergenice, fără parfumuri și ingrediente iritante.

Nu doar formula, ci și nuanța fondului de ten este crucială

Atunci când alegi un fond de ten Estee Lauder trebuie să fii atentă la varietatea de culori. O nuanță nepotrivită poate face ca machiajul să pară artificial și să nu se îmbine corect cu nuanța naturală a pielii.

Subtonul pielii este important în alegerea nuanței corecte a fondului de ten. Subtonurile pielii sunt împărțite în trei categorii:

  • Cald: Pielea are nuanțe aurii sau galbene. Venele de la încheietură par verzi
  • Rece: Pielea are nuanțe roz sau albastre. Venele de la încheietură par albastre sau violet
  • Neutru: Este o combinație de subtonuri calde și reci

Un test simplu pentru a identifica subtonul este să pui o bijuterie de aur și una de argint lângă față. Dacă aurul îți flatează mai bine tenul, ai subton cald; dacă argintul arată mai bine, ai subton rece.

De asemenea, testează fondul de ten pe încheietura mâinii, lângă vene, pentru a vedea cum se potrivește cu nuanța tenului tău. Apoi încearcă să-l aplici și pe față, în zona bărbiei și privește-te cu atenție în oglindă pentru a vedea cum se comportă pe tenul tău. Asigură-te că faci această analiză de culoare la lumină naturală.

Ține cont și de anotimpul în care te afli. Iarna, pielea ta s-ar putea să fie mai deschisă la culoare, pe când vara se va bronza, de la expunerea la soare. E posibil să ai nevoie să adaptezi fondul de ten în funcție de aceste aspecte.

După ce alegi formula și nuanța potrivită de fond de ten, te poți bucura de efectul său de uniformizare! Ai grijă să ai mereu fața curată înainte de a te machia și aplică o cremă hidratantă și un primer înainte de fondul de ten, pentru a-i prelungi rezistența.

Foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri