Manichiura cromată sparge toate topurile în nail art! Unghii superbe cu efect de crom (cu străluciri metalice + de oglindă!)

Manichiura chrome este de ceva timp la loc de cinste printre cele mai cool tendințe în nail art, dar și printre preferințele celor care își doresc o manichiură de neuitat. A câștigat enorm în popularitate în trendurile de manichiură și rețelele de social media, mai ales datorită aspectului modern și spectaculos pe care îl recreează, inspirat din strălucirea metalizată a cromului.

Efectul cromat, acel efect de strălucire metalică combinat cu reflexe de luciu puternic, ca de oglindă, este cel mai des întâlnit și asociat unghiilor de lungime medie (dar și lungă), pe o formă pătrată sau alungită.

Se poate realiza pe unghii acrilice (acestea au de obicei un look ascuțit și sunt mai lungi) sau pe unghii naturale. Nu este ușor să captezi întreaga lumina pe unghiile tale acasă și să creezi acea impresie de luciu intens, asemănător suprafețelor de oglindă, dar nici imposibil dacă ai tool-urile potrivite. Efectul de crom se realizează de obicei prin aplicarea unei pulberi fine speciale, pigmentate, peste un strat bază de gel sau ojă cu ajutorul unui aplicator special conceput pentru acest scop. Pigmentul pulberiii trebuie frecat ușor pe unghii prin mișcări circulare, iar apoi aștepți puțin.

Ulterior, “sigilezi” unghiile (care deja ar trebui să capete acel efect de oglindă) cu un strat de top coat sau lac transparent de protecție peste pulberea fixate. Astfel, manichiura va dura mai mult și efectul cromat va fi mai intens și mai rezistent. Profesioniștii în înfrumusețarea și stilizarea unghiilor au condus însă acest trend la rang de artă, realizând manichiuri elegante, de un look futurist parcă.

Efectul cromat poate fi integral, pe toate unghiile și pe toate suprafețele, sau doar parțial, minimalist, sub forma unor patternuri grafice, pe anumite porțiuni ale unghiei, și asociate cu finisaje mate sau semitransparente.

O revelație minunată a anului 2024 o reprezintă și manichiura franțuzească cromată, în care efectul cromat (de multe ori metalizat, argintiu sau auriu) este realizat doar pe vârfurile unghiilor în loc de clasicul alb, dar și pe manichiura semilună inversată. Nu de puține ori, efectul de crom este asociat și cu efectul de manichiură glazurată, mai ales când vine vorba de o manichiură mai naturală, în tonuri naturale, apropiate de culoarea unghiei, precum roz, alb, bej etc.

De la modele de unghii delicate și subtile, în nuanțe neutre, până la aplicații 3D pentru finisaje cromatice de efect sau manichiuri multicolore cu reflexe cromatice puternice, de la unghii de un alb glacial, cu efect de gheață spartă, până la culori și manichiuri holografice sofisticate și prețioase, există un model de manichiură cromată pentru orice gust în acest an.

“Unghiile cromatice schimbă jocul în industria înfrumusețării unghiilor. Ele oferă o alură de neegalat, imitând de aproape natura reflectorizantă, sticloasă și lucioasă a metalului. Spre deosebire de glitterul obișnuit, care dispersează lumina, unghiile chrome au o sclipire uniformă care captează și reflectă lumina consecvent, creând un efect eteric. Este ca și cum ai purta bijuterii pe vârfurile unghiilor. Finisajele cu un grad înalt de strălucire înnobilează orice design de unghii, făcându-l să arate mai luxos și mai neted”, declara manichiuristul Tinu Bello pentru https://www.elle.com/uk.

Iată 26 de modele de unghii din care să te inspiri în alegerea unei manichiuri cromate care să ți se potrivească:

Foto: Julian Photo Nail /Shutterstock Foto: Huan N. Phan /Shutterstock Foto: Julian Photo Nail /Shutterstock

Foto: Julian Photo Nail /Shutterstock

Foto: Nittaya Saternram /Shutterstock Foto: Julian Photo Nail /Shutterstock Foto: Julian Photo Nail /Shutterstock Foto: Julian Photo Nail /Shutterstock Foto: Julian Photo Nail /Shutterstock Foto: Julian Photo Nail /Shutterstock Foto: Julian Photo Nail /Shutterstock Foto: Julian Photo Nail /Shutterstock Foto: s_morenoa /Shutterstock Foto: Julian Photo Nail /Shutterstock Foto: RLWood /Shutterstock Foto: Julian Photo Nail /Shutterstock Foto: Julian Photo Nail /Shutterstock Foto: Julian Photo Nail /Shutterstock Foto: Shutterstock Foto: s_morenoa /Shutterstock
Foto: Julian Photo Nail /Shutterstock Foto: Julian Photo Nail /Shutterstock Foto: Julian Photo Nail /Shutterstock Foto: Julian Photo Nail /Shutterstock Foto: Huan N. Phan /Shutterstock Foto: IrynaDoliaStock /Shutterstock

Mi-am făcut un obicei din a spune cele mai crude adevăruri în glume și metafore. Poate că uneori acestea par a fi ascunse în spatele unei formule sofisticate, dar, în esență, sunt simple. Acest lucru este valabil...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri