Temperaturile scăzute din termometre pot avea efecte nedorite asupra multor aspecte ale vieţii noastre, printre care şi pielea. Frigul de afară lasă pielea roşie, aspră, iar căldura din casă elimină atât umezeala din aer, cât şi pe cea din organism.

Deşi iarna are un farmec aparte, fie că ne place sau nu, nu putem nega faptul că aceasta aduce şi o serie de probleme. Chiar şi în serile plăcute petrecute în casă, lângă şemineu, pielea ta se poate usca. Şi, deşi un duş fierbinte te poate încălzi în zilele friguroase, apa la temperaturi înalte poate provoca îndepărtarea uleiurilor naturale ale pielii. Din fericire, există câteva modalităţi de a combate cauzele pielii uscate şi de a-i păstra hidratarea, iar noi le-am selectat mai jos pentru tine:

1.Alege produse blânde de îngrijire a pielii, fără parfum

Atunci când faci baie sau duş, uleiurile naturale ale pielii pot fi îndepărtate de către gelul de duş sau săpunul folosit. Pentru a evita acest lucru, ce poate duce la o uscare semnificativă a pielii, este nevoie să foloseşti produse de curăţare blânde cu pielea, eventual destinate pielii sensibile.

Optează pentru cele care nu au parfum sau coloranţi, dar includ ingrediente care hidratează pielea, precum acidul hialuronic, ceramidele, uleiurile din plante, untul de shea și ovăzul. Acestea sunt de un real ajutor şi după ce ai folosit un aparat de epilat, pentru ca pielea să rămână fină şi catifelată.

2.Hidratează-ţi corpul corespunzător

Înainte de a cheltui sume considerabile pe diverse produse ce promit să-i ofere strălucire şi hidratare pielii tale, cel mai înţelept este să-ţi revizuieşti obiceiurile alimentare. Acestea se schimbă în sezonul rece şi, dat fiind faptul că temperaturile scăzute nu îţi mai provoacă sete, este nevoie să acorzi o atenţie mai mare dietei zilnice.

Consumă zilnic cât mai multe lichide, fie că este vorba despre apă, ceai sau supe, deoarece acest lucru va avea un efect benefic asupra stării generale a pielii tale. Evită, pe cât posibil, mâncărurile procesate şi zaharurile şi optează pentru alimente bogate în vitamine şi nutrienți, ce-ţi vor menţine corpul şi pielea sănătoase.

3.Echipează-ţi casa cu un umidificator electric

În lunile mai răcoroase de iarnă, din cauza sistemelor de încălzire, aerul din interior reține, de obicei, mai puțină apă, fiind mai uscat decât în restul sezoanelor. Folosirea unui umidificator electric acasă sau la birou va restabili umiditatea aerului, iar acest lucru va avea un efect direct asupra hidratării pielii tale. Gradul optim de umiditate în interior este între 40-50%, iar dacă acesta nu corespunde, atât casa, cât şi pielea ta pot avea de suferit.

4.Setează termostatul la o temperatură potrivită

Atunci când vrei să scapi de aerul rece şi uscat de afară, primul instinct este de a mări temperatura din interiorul casei. Însă, prea multe grade în termometru pot face aerul din interior şi mai uscat. Şi, cum acest lucru ştii deja că poate avea repercursiuni asupra stării generale a pielii tale, cel mai simplu mod este să îţi setezi termostatul la o temperatură mai mică decât cea pe care ţi-ai dorit-o iniţial.

5.Poartă haine din materiale prietenoase cu pielea

Multe țesături folosite la îmbrăcămintea pentru vreme rece pot agrava uscăciunea pielii tale. Lâna, deşi este un material extraordinar datorită proprietăţilor sale, purtată în contact direct cu pielea poate provoca iritaţii şi chiar mâncărimi. Atât timp cât aceasta este purtată peste un alt articol vestimentar din bumbac, lâna este un aliat de nădejde pe timpul sezonului rece.

În schimb, folosind haine din materiale moi, ce permit pielii să respire, precum bumbacul sau mătasea, pielea ta se va simţi răsfăţată şi îşi va păstra nivelul optim de hidratare.

Sperăm ca aceste cinci trucuri să te inspire, astfel încât să iei cele mai bune decizii în sezonul rece care se apropie cu paşi rapizi. Nu uita că pielea este cel mai mare organ al nostru şi, pe lângă frumuseţe, aceasta trebuie să fie păstrată mereu cât mai sănătoasă.

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri