IN ACEST ARTICOL:
Tratamente locale cu derivati de vitamina A efectuate constant ajuta la dezobstruarea orificiilor de drenaj al glandelor sebacee. Microdermabraziunea este una dintre procedurile cele mai adecvate de reducere a diametrului porilor. Peelingul chimic este o alta metoda cu eficacitate demonstrata in tratamentul porilor dilatati.

O problema frustranta care ne ameninta frumusetea tenului o reprezinta porii dilatati. Indiferent de varsta sau tipul de ten, acestia sunt un motiv de ingrijorare atat pentru femei cat si pentru barbati, fiind afectate in special persoanele cu tenul mai gras. Dr. Cristian Tiglea, medic specialist dermatolog la Dermestetica - Dermatology & Aesthetic Center ne avertizeaza ca in lipsa unui program de ingrijire adecvat, porii devin din ce in ce mai evidenti, astuparea lor conducand la aparitia punctelor negre sau a punctelor rosii cu puroi, la modificari ale coloratiei tenului si la o secretie excesiva de sebum. Din acest motiv, se impune inceperea precoce a unui tratament care sa opreasca agravarea aspectului inestetic al tenului.

Porii dilatati, aceste mici orificii de deschidere ale glandelor sebacee au o activitate foarte importanta, asigurand hidratarea si protectia pielii prin producerea de sebum. Foarte frecvent orificiile sunt astupate de celule moarte, praf sau sebum, facandu-le sa devina dilatate si mai proeminente, iar porii, in mod neplacut mai vizibili. Fruntea, barbia si mai ales zona din jurul nasului sunt cele mai bogate in glande sebacee, fiind si cele mai sever afectate. De aceea, este foarte important sa aveti in permanenta un ten curat, iar o exfoliere periodica este cea mai indicata si facila metoda de ingrijire.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Totul despre fațetarea dentară: Sfatul Specialistului Care sunt cei mai dăunători pantofi dacă ai probleme cu genunchii SFATUL NUTRIȚIONISTULUI: Top 5 alimente care scad colesterolul 

Factorii care favorizeaza dilatarea porilor

Exista o multitudine de factori care determina aparitia porilor dilatati. Cele mai multe persoane sufera de aceasta problema datorita ingrijirii improprie a tenului. Astfel, lipsa unor masuri de ingrijire precum indepartarea zilnica a machiajului, curatarea tenului de doua ori pe zi cu solutii speciale, folosirea cremelor hidratante sau exfolierea periodica, poate conduce la aparitia porilor dilatati. De asemenea, expunerea excesiva la soare face ca tenul sa devina mai putin elastic, iar celulele de la nivelul pielii sa se adune in jurul porilor, conducand la astuparea si dilatarea acestora. Totodata, incercarile repetate de scoatere a punctele negre sau a celor cu puroi determina aparitia porilor dilatati prin traumatizarea repetata a acestora.

In cazul persoanelor cu tenul mai gras, porii devin dilatati in incercarea de eliminare a excesului de sebum. In acelasi timp, o spalare agresiva zilnica a fetei pentru a scapa de aspectul uleios nedorit nu face altceva decat sa stimuleze productia glandelor sebacee, ceea ce determina largirea porilor. Nu in ultimul rand, machiajul excesiv se numara printre cauzele majore de aparitie a porilor dilatati datorita obstructiei porilor, ingreunand eliminarea sebumului. Pe langa cei ereditari, alti factori incriminati in aparitia porilor dilatati sunt modificarile hormonale din timpul pubertatii si menopauzei, fumatul sau hidratarea incorecta a tenului.

OLGA BARCARI demontează miturile despre decolorarea părului Ce spun nutriționiștii despre legumele și fructele cu pesticide: E mai rău pentru organism să nu le mâncăm deloc. Ce soluții avem ca să mâncăm totuși sănătos? Știi ce să faci când ești bolnav? Sfatul unui om al lui Dumnezeu

Tratamentele pentru tratarea porilor dilatati

Din nefericire nu exista o cale sigura de a scapa definitiv de porii dilatati, in schimb exista mai multe metode care va stau la dispozitie pentru reducerea evidenta a diametrului porilor si ingrijirea tenului.

Produsele cometice de ingrijire faciala cu efect tonic, de curatare-exfoliere si de hidratare sunt o buna metoda de ingrijire in special a tenului adolescentilor prin normalizarea secretiei de sebum in exces. La aceasta se adauga un efect decongestionant si de stimulare a productiei de noi celule la nivelul pielii.

Tratamente locale cu derivati de vitamina A efectuate constant, ajuta la dezobstruarea orificiilor de drenaj al glandelor sebacee. Tratamentul cu astfel de produse trebuie initiat dupa un prealabil consult dermatologic. De asemenea, utilizarea de preparate cosmetice ce contin alfa si beta-hidroxiacizi sunt eficiente in prevenirea aparitiei porilor dilatati prin actiunea lor exfoliativa de la nivelul pielii.

Un nou magazin Victoria’s Secret te așteaptă în Mega Mall, București Secretul părului sănătos: Tratamentele profesionale în salon Cele mai eficiente metode de a construi masă musculară

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri