IN ACEST ARTICOL:
Pentru a te proteja de substantele nocive din vopseaua de par si pentru a-ti mentine frumusetea si naturaletea parului poti opta pentru o vopsire naturala, metoda care vireaza usor culoarea parului tau si care totodata il protejeaza si hraneste.

Daca te-ai plictisit de culoarea parului tau, insa iti este teama de efectele negative pe care le poate avea asupra parului tau acele substante continute in vopseaua de par din comert, poti opta pentru o vopsire naturala a parului.

Se spune ca cea mai potrivita culoare este cea naturala sau in nuante asemanatoare celei cu care te-a inzestrat natura, fiindca pigmentii naturali pe care corpul tau ii secreta pentru a colora tenul sunt in armonie cu cei ai pielii, ochilor, buzelor etc. Orice alta culoare a parului prea diferita de cea naturala va intra in contrast cu restul imaginii tale. Pentru a te proteja de substantele nocive din vopseaua de par si pentru a-ti mentine frumusetea si naturaletea parului poti opta pentru o vopsire naturala, metoda care vireaza usor culoarea parului tau si care totodata il protejeaza si hraneste.

Metode naturale de vopsire a parului

1.Pentru deschiderea culorii

Aceste metode sunt indicate in special parului blond sau saten, nefiind eficiente pentru femeile brunete. Iata cum poti deschide culoarea parului:


- Ceaiul de musetel sau de galbenele: intr-un litru de apa infuzezi 10 plicuri de ceai de musetel (galbenele), apoi umezesti bine parul cu infuzia obtinuta. Se recomanda sa aplici ceaiul concentrat seara, inainte de culcare, sa acoperi parul cu un prosop si abia dimineata sa clatesti parul.
- Solutia cu lamaie: intr-un litru de apa se storc doua lamai si se clateste zilnic parul cu o astfel de solutie.

Puteti combina aceste doua metode, astfel incat in infuzia de musetel sau galbenele sa adaugati si o lamaie (nu doua, solutia ar deveni prea acida).

2.Pentru obtinerea nuantelor castanii

Decoctul cu frunze de ceapa rosie: intr-un litru de apa se fierb doi pumni de fruze de ceapa rosie, apoi decoctul se lasa la racit. Se umezeste bine parul seara inainte de culcare si se acopera cu un prosop. Se clateste dimineata.

Decoctul din frunze de nuc sau coji verzi de nuci: - La un litru de apa se fierb doi pumni de frunze de nuc sau cojile de la 10 nuci verzi. Se lasa decoctul la racit si se umezeste bine parul in fiecare seara, apoi se acopera capul cu un prosop si parul de clateste abia dimineata.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri