IN ACEST ARTICOL:
Cea mai comuna problema cu care ne confruntam cand vine vorba despre sanatatea si frumusetea parului, este cea a varfurilor despicate. Ce putem face?
Cea mai comuna problema cu care ne confruntam cand vine vorba despre sanatatea si frumusetea parului, este cea a varfurilor despicate.
Parul se despica la varfuri pentru ca aceea este partea cea mai expusa si mai “batrana” a sa. Produsele de styling, placa de intins parul, uscatorul de par, vopsirea parului, expunerea la soare si la frig, fumul de tigara, poluarea ne distrug parul. In momentul in care structura interna a firului de par este distrusa sever, firul cedeaza, despicandu-se. Daca te confrunti cu aceasta situatie, atunci probabil parul tau nu pare a arata bine, oricat de mult l-ai ingriji. Ii lipseste stralucirea, pentru ca sunt distruse cuticulele care au rolul de a proteja firul de par. Acestea nu mai reflecta corect lumina, motiv pentru care parul tau are aspect tern. Chiar daca folosesti creme si spray-uri pentru stralucire, acestea nu fac decat sa mascheze problema reala.
Odata despicate varfurile, singura solutie potrivita este programarea la un coafor. Daca o amani, problema se va extinde. Nu ii cere stilistului sa iti scurteze cat mai putin parul, ci lasa-l sa scurteze atat cat este necesar, pentru ca altfel nu elimini problema si parul tau nu va fi revitalizat.
Daca nu exista leac pentru varfuri despicate, exista cateva lucruri pe care le putem face pentru a preveni aceasta problema:
  • Incearca sa nu abuzezi de uscatorul de par, de ondulator si de placa. In cel mai rau caz, foloseste o temperatura cat mai putin ridicata. De asemenea, ar fi indicat sa tii uscatorul de par la distanta mai mare de par. Pentru a reduce timpul de expunere la caldura degajata de uscator, poti sa iti usuci parul cu prosopul inainte - fara a freca agresiv, ci mai mult prin “tamponare”- si foloseste servetele pentru absorbtia apei. Cauta metode alternative pentru intinderea parului sau pentru ondularea sa.
  • Daca te vopsesti, incearca sa nu schimbi foarte des culoarea parului, astfel incat sa poti sa te vopsesti numai la radacini. Nu colorarea este problema, ci straturile repetate de vopsea pe care le aplicam pe aceleasi zone ale parului.
  • Foloseste produse de ingrijire a parului de calitate. Clateste din abundenta. O alta problema suparatoare care apare atunci cand nu insistam asupra clatirii este ingrasarea mai rapida a parului. Poti clati parul alternand apa rece cu apa calda, astfel incat cuticulele parului sa fie mai bine fixate.
  • Nu peria parul atunci cand este ud. El este mult mai fragil atunci, se rupe si se distruge mult mai usor.
  • Opteaza pentru o alimentatie sanatoasa. Sanatatea trupului, tenului, parului, unghiilor depind foarte mult de dieta noastra.
  • Protejeaza-ti parul acoperindu-l atunci cand il expui la soare sau la frig.
  • Nu iti prinde parul cand dormi. Presiunea exercitata de elastic are efect daunator asupra parului. Daca ai parul lung, poti alege sa il impletesti.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mi-a bătut azi-noapte Toamna-n geam, mi-a bătut cu degete de ploaie... Cu toamna în odaie - Ion Minulescu 30 de lumini și 20 de umbre ale zodiei Fecioară. Care sunt secretele perfecționistei supreme? Top 10 cele mai faimoase arii de operă din lume

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri