Dupa baie este bine sa se evite strergerea prea viguroase a zonelor afectate si se recomanda aplicarea unor creme emoliente sau uleiuri de corp care au rolul de a mentine apa la nivelul pielii. Aceasta se poate repeta de mai multe ori in timpul zilei, in special in portiunile de piele care au tendinta de a se usca mai repede, precum mainile si picioarele sau atunci cand pielea devine usturatoare sau pruriginoasa. Exista mai multe tipuri de produse hidratante pentru corp: unguente, uleiuri, creme si lotiuni, enumerate in ordinea descresterii puterii de hidratare.
Dermatita rosie se trateaza prin aplicarea locala a unui preparat cortizonic timp de 5 - 15 zile. Desi se pot elibera si fara reteta, este bine ca inainte sa consultati un dermatolog care va identifica suferinta dumneavoastra si va indica tratamentul corect. Multe antiinflamatoare topice, creme sau unguente, pot agrava suferinta prin iritarea tegumentului uscat sau aparitia unor reactii alergice. Cremele antipruriginoase care contin mentol sau camfor pot ameliora simptomatologia insa nu se adreseasa cauzei bolii asa incat nu pot constitui baza tratamentului.
O alta recomandare este asigurarea unei umiditati optime in mediul ambiant de acasa sau de la birou. Pentru asta puteti folosi un umidificator sau puteti plasa recipiente cu apa pe calorifer.
Bibliografie: Uihealthcare.com
Un articol de Ciprian Chitu
Sursa: Healthy.ro
Citeste si alte articole despre sanatate si frumusete pe Healthy.ro. Noi iti recomandam:
Cura de detoxifiere
Ingrijirea parului: rezultate garantate!
Sindromul de oboseala cronica
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri