IN ACEST ARTICOL:
Desi majoritatea produselor de machiaj au rolul de a acoperi defectele, unele dintre acestea insa imbatranesc tenul pe care il acopera, dilata porii, ii incarca, predispun la riduri prin deshidratarea pielii, iar alte produse imbatranesc parul.

Desi cosmeticele au rolul de a ne intineri imaginea atunci cand le folosim, totusi unele dintre acestea au ca efect imbatranirea pielii.

Desi majoritatea produselor de machiaj au rolul de a acoperi defectele, unele dintre acestea insa imbatranesc tenul pe care il acopera, dilata porii, ii incarca, predispun la riduri prin deshidratarea pielii, iar alte produse imbatranesc parul.

5 cosmetice care te imbatranesc

Fondul de ten


Desi cremos si aparent hidratant, totusi fondul de ten se aplica intr-un strat prea gros, astfel ca nu lasa pielea sa respire. Incarca porii, care apoi dupa inlaturarea fondului de ten nu se curata complet, in timp acumuleaza si particule de praf si se transforma in puncte negre. Cu timpul, tenul capata riduri si aspect imbatranit. Nu se recomanda folosirea zilnica a fondului de ten.

Pudra

Pudra prezinta aproximativ aceleasi riscuri pentru piele ca si fondul de ten, insa spre deosebire de acesta pudra nu este hidratanta. Riscul de imbatranire in cazul folosirii pudrei este mai mare, iar ridurile apar mult mai repede.

Vopseaua de par

Vopseaua de par nu doar degradeaza parul, ci ii distruge in timp radacina, astfel ca parul devine tot mai rar cu trecerea timpul, cresterea ii este mult incetinita si se subtiaza. Parul devine friabil in timp, cade, isi pierde stralucirea iar aspectul este de par fals, “par de papusa”.

Pensarea exagerata a sprancenelor

Femeile care au sprancene groase ar trebui sa opteze pentru un contur voluminos al acestora, iar cele cu sprancene rare ar trebui de asemenea sa pastreze pe cat posibil forma naturala a acestora. Se recomanda in locul vopsirii sprancenelor, metoda care le degradeaza, sa folositi un creion dermatografic. In cazul celor care isi penseaza excesiv sprancenele apare imbatranirea prematura a pleoapelor superioare si “lasarea” acestora, uneori ajungandu-se la interventii chirurgicale.

Fardul de pleoape

Fardul de pleoape contine pigmenti, substante toxice care adera chiar si de conjunctiva ochiului, determinand ca ochii sa fie des rosii, cu mici vase de sange vizibile.

De asemenea deshidrateaza pleoapele si participa atat la lasarea acestora, cat si la formarea micilor riduri in "talpa de gasca" de la "coada" ochilor. Tocmai de aceea nu se recomanda folosirea zilnica a fardului, ci doar ocazional, un simplu creion dermatografic care sa urmareasca linia radacinii genelor fiind suficiente.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri