diverse afectiuni dermatologice.
Cu siguranta cosmarul unui ten de invidiat ar fi sa se pricopseasca cu acnee. Insa nu trebuie sa ne impacientam. Daca acneea este juvenila putem apela la uleiuri pentru calmarea si vindecarea tenului. Puteti sa incepeti o cura pe baza de esenta de eucalypt. Se administreaza pe cale orala una-doua picaturi din acest ulei, de trei ori pe zi timp de 15 zile.
Pentru tenul gras se recomanda realizarea unui amestec din 20 de picaturi de lavanda, ienupar si busuioc (are rol antiseptic) si doua linguri de ulei de samburi de struguri sau de migdale dulci.
O alta solutie este amestecul din rozmarin, muscata, arbore de ceai si lavanda. Se recomanda cate 5 picaturi din fiecare tip de ulei turnate in cate doua linguri de ulei de migdale sau de samburi de struguri. Se lasa amestecul timp 30 de minute, se poate folosi o data pe zi si de trei-patru ori pe saptamana. Dupa ce ati folosit acest amestecat spalati-va tenul cu sapun special pentru pielea fetei.
Pentru caderea partiala a parului se recomanda masajul scalpului cu picaturi de lavanda sau cu amestec din 4 picaturi de salvie si cimbru in doua linguri de ulei de migdale, fiecare. Procedeul se repeta de doua-trei ori pe saptamana, dupa folosirea acestui amestec asteptati jumatate de ora pentru efectul dorit dupa care puteti sa va spalati parul cu un sampon cu efect de tonifiecre a pielii capului.
Pentru tratarea basicilor, aplicati pe zona respectiva o picatura sau doua de ulei de lavanda pura, de doua ori pe zi pana cand pielea se reface si basica dispare.
Pentru acele mici accidente in care pielea noastra sufera arsuri (de gradul 1) se recomanda compresele cu picaturi de ulei de menta, lavanda sau de muscata. Pe compresa sterila se toarna 6 picaturi din aceste uleiuri la alegere. Uleiul de menta are rol antiseptic, calmeaza si racoreste pielea arsa conferind o senzatie placuta. Compresele se aplica doar de doua ori pe zi.
Pentru tratarea aftelor, se clateste cavitatea bucala cu un pahar cu apa in care s-au turnat o picatura sau doua de ulei de maghiran sau muscata. Se recomanda doar dupa servirea meselor, o data sau de doua ori pe zi.
Un articol de Madalina Stama
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice